11 eset, amikor a szülő megtudta, hogy tini gyermeke már aktív nemi életet él :D

Vicces és aranyos történetek arról, hogy miképpen tudták meg a szülők, hogy szeretett gyermekük már nem annyira ártatlan. A reddit.com gyűjtötte össze szülők (és gyerekeik) vallomásait arról, hogyan is jutott tudomásukra a tény, amitől titokban minden szülő retteg egy kicsit.

„Véletlenül nekem küldte el azt az sms-t, hogy ‘Hát persze, hogy szexelni akarok veled, nem érdekel, hogy részeg vagy’. Visszaírtam neki, hogy ‘Ugye tudod, hogy ezt apádnak küldted el?’. Hosszú csend, majd újabb sms, hogy a barátai lenyúlták a telefonját és így akarták megtréfálni. Jó, akkor most már tudom, gondoltam. 17 éves lehetett akkor, most már 23, még mindig együtt vannak.”

„Elvittem a 16 éves lányomat az orvoshoz. Az orvos megkérdezte tőle, hogy szexuálisan aktív-e, azt felelte, igen. Sejtettem, hogy így van, de ekkor tudtam meg biztosra.”

„Óvszert találtam a kukában.”

„Kempingezni mentünk a hétvégére, 17 éves fiunk otthon maradt egyedül. Amikor hazaértünk, megvárta, amíg az anyja bement a házba és azt mondta: ‘Apa, szexeltem a hétvégén.’ Vettem egy nagy levegőt és megkérdeztem: ‘Védekeztetek?’ Azt mondta, igen, és egy kicsit beszéltünk arról, hogy történt. Ezután ő: ‘Apa, még egy kérdés: lesz olyan, hogy tovább fog tartani?’ Próbáltam nem röhögni.”

1. gyerek: a használt óvszereit bedugta egy McDonald’s kóláspohárban a gardróbjába. Még mindig volt benne kóla. Akkor találtam rájuk, amikor ki akartam dobni a poharat.


2. gyerek: engedélyt kért.


3–5. gyerek: még várok a nagy pillanatra, 14–16 évesek.
Mindig nehéz elfogadni, hiszen a fejedben még egy 6 éves cuki kölyök képe van. A magam részéről nagyjából már túl vagyok rajta.”

„Akkor tudtam meg, amikor a fiam exbarátnője, akivel nem sokkal azelőtt szakított, elkezdett sms-ezgetni a feleségemnek, azt állítva, hogy terhes. Félrehívtam a fiamat és ő elismerte, hogy szexeltek, de nagy vonalakban elmagyarázta, miért nagyon valószínűtlen, hogy terhes lenne. Nem örültem, hogy hallanom kell ezeket a részleteket, de szükség volt rá, mert ez kizárta a terhességet.”

„A lányom akkor mondta el, amikor leültem vele, hogy átvegyük, milyen fogamzásgátló eszköz lenne a legjobb neki. Kicsit sajnáltam a letűnt gyerekkort, de felelősen kezelte, meg aztán szerelmes is volt – mit tehettem volna? Furcsa volt, hogy ilyesmit egyáltalán elmond nekem (én soha nem mondtam volna el az anyámnak!!), másfelől büszke is voltam, hogy én olyan anyuka vagyok, akinek el lehet mondani bármit.”

„16 éves fiam felhívott, hogy rajtakapta őket a barátnőjének az anyukája. Nagyon be volt parázva, azt hitte, a csaj apja meg fogja ölni. Én csak röhögtem az egészen és elmeséltem neki pár sztorit arról, amikor a nagybátyját ugyanígy rajtakapták. Újra elmondtam neki, amit 13 éves kora óta mindig: használj óvszert. Azt mondta, használ, és minden oké volt.”

Egy este odajött hozzám a fiam és megkérdezte, mit gondolok arról, hogy lefeküdt a barátnőjével. Sokkolt a hír, mégis örökké hálás leszek ezért a pillanatért. Hosszan beszélgettünk arról, mit jelent gentlemannek lenni, kedvesnek lenni és vigyázni a másikra, tiszteletben tartva az érzéseit. Sokkal jobban esett ez a beszélgetés, mint amikor két évvel korábban a kezébe nyomtam egy marék óvszert és megkérdeztem: ‘Tudod, hogy kell használni ezeket? Megtaníthatlak rá’, ő meg erre, hogy ‘Jaj, apa, hagyjál már!’ Szerencsés apa vagyok!”

(Ezt már egy „gyerek” mesélte) „Karácsonykor természetesen túl sokat ettem, és azt mondtam apámnak: ‘Te jó ég, úgy érzem, mintha terhes lennék.’ Apa azt mondta, biztos én vagyok a Szűz Mária. A szomszéd szobában erre a bátyám felröhögött, hogy ‘Aha, persze.’ Apámmal egymásra néztünk és így tudta meg, hogy már nem vagyok szűz.”

(Még egy történet tiniszemszögből) „Éppen erről cseteltem valakivel, amikor valaki meghekkelte a szüleim számítógépét, és a gép így mindenből, amit írtam, screenshotot csinált és elküldte az egész családnak,ideértve a nagyszüleimet is.”

forrás