A 10 legnagyobb hiba a Titanic című filmbe! Te se vetted észre, igaz?

A Titanic a mai napig az egyik leghatalmasabb alkotás a filmiparban. Egy teljes generáció filmes élményét változtatta meg újszerű látványeffektjeivel és lenyűgöző történetével. Azt gondolná az ember, hogy lehetetlen végigülni egy közel 3 órás filmet, ami egy süllyedő hajóról szól, de az, ahogyan megalkották, egyszerűen odaszegezi az embert a képernyőhöz.

Nos, annak ellenére, hogy ilyen hatásos és lehengerlő volt a film, mégis számos hibát ejtettek a készítők, amiről eddig senki sem tudott. Nézd meg te magad is, hogy melyek ezek.

Kamera tükröződés

Őszintén szólva, tényleg nem értjük, hogy hogyan ejthették ezt a hibát. Ez a filmek legérzékenyebb és legkönnyebben kiszúrható pontja, de úgy látszik, a Tianic-nak is sikerült ebbe a hibába esnie.

A mágikus mentőmellény

Az egész film egyik legfontosabb jelenete, amikor a hajó orra lassan elsüllyed. Egy férfi a hajó elülső végén erősen kapaszkodva igyekszik kitartani élete utolsó perceiben, majd a következő percben már egy mentőmellény is feltűnik rajta. A férfinek vagy mágikus ereje van vagy valaki nagyon nem figyelt oda erre a komoly részletre.

Rose és a balta

Történetes nem szeretnénk, ha a választottunk baltával hadonászna bárhol a közelünkben, de bizonyos helyzetek ezt is megkívánhatják és Rose tette, amit tennie kellett. Ugyanakkor, ha ez a valóságban történik meg, akkor Jack csuklóját vágta volna el ezzel a határozott lendítéssel és szegény fiatalember idejekorán meghal vérveszteségben. De az mégis milyen befejezés lett volna??

Korlát

A nagy luxushajók egy igazán fontos része a korlát, ugyanis senki nem akarja, hogy a fedélzeten kószáló emberek véletlenül bezuhanjanak az óceánba. Lehet, hogy éppen ezért gondolták a filmkészítők, hogy egyik jelenetről a másikra szűkítenek a korláton lévő résen.

Csövek

Azt gondolnák a készítők, hogy néhány szerkezetbéli változtatással nem foglalkoznak a nézők, de vannak, akik élnek-halnak a filmes bakikért. Talán ilyen részletekben nem is kellene elvesznünk, hiszen a hajó mégiscsak süllyed, igaz?

Látható kötelek

Azok, akik a filmes trükkök alapjairól tudnak egyet, s mást, nem meglepő tény, hogy különféle köteleket szoktak használni a nagyszerű vizuális effektek megalkotására, azonban ezeknek semmilyen körülmények között nem szabadna látszaniuk. Viszont éppen ez történik az egyik jelenetben, amikor az utasok potyognak le a fedélzetről.

Bájpötty

Mindig is kíváncsiak voltunk arra, hogy a sminkesek miért nem tartanak egy fotót arról, hogy a szereplőnek, hogy kellene pontosan kinéznie, így nem ejthetnének olyan súlyos hibát, mint itt, amikor Rose bájpöttye egyik oldalról átvándorolt a másikra.

Újra megjelenő üveg

Amikor Rose megpróbálja kivenni a fejszét, hogy megmentse Jack-et, először alaposan kitöri az üveget, de később az újra megjelenik, amikor már szedné ki a fejszét.

A fém oszlop valójában…

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de ha egy hatalmas tengerjáró hajón rájönnénk, hogy a hajó részei habból vannak, az komoly aggódásra adna okot. Természetesen ez csak egy film, de azoknak a ráncoknak nem szabadna látszódniuk.

Kabát

Valamilyen oknál fogva a filmesek úgy gondolták, hogy az adott jelenet hátterében lévő részletek annyira nem számítanak. Például ebben a jelenetben, amikor Jack és Rose beszélgetnek a felső fedélzeten, a kabát hossza és a színe is megváltozik, ahogy elhalad az emberünk mellettük.