Kiköltözött, de a babáját otthagyta meghalni a házban. 10 év múlva visszatért, és amit talált, azt sose hitte volna

Mit érdemel az ilyen anya?

Az orosz város, Yaroslavl lakói sosem fogják elfelejteni azt a sokkoló esetet, ami 10 évvel ezelőtt történt. Az egész azzal kezdődött, hogy az egyik házból gyereksírást hallottak, viszont sosem láttak bent mozgást, sosem égtek a villanyok. Kísérteties volt, hát kihívták a rendőrséget.

Amikor a rendőrök benyomultak a lakásba, azt teljesen üresen és elhagyatottan találták. Akárki is lakott ott korábban, végleg elköltözött, és mindent magával vitt. Vagyis majdnem mindent. A gyerekét otthagyta a földön. A kislányban már alig pislákolt az élet, fázott és éhes volt, embert napokig nem látott.

A kislányt kórházba vitték, ahol stabilizálták az állapotát. Egy kis nyomozás után kiderítették, hogy a lány neve Liza, de a szülőket sosem találták meg.

Ugyanabban a kórházban, amiben a kis Lizát is ápolták, volt Nika, az anyuka, aki beteg kisfia miatt aggódott. Egyszer sírást hallott az egyik szobából, benézett, és meglátta Lizát. Ettől a naptól kezdve, mindig vitt neki ruhát, élelmet és játékokat.

Egészen addig, amikor nem találta a szokott helyén. A kórház dolgozói közölték vele, hogy a kislány már elég erős volt, hogy egy árvaházba vigyék.

Nikának hiányzott a kislány, aki úgy a szívéhez nőtt, szóval meglátogatta. Ekkor döntötte el, hogy ő fogja örökbe fogadni. Egyből el is indította a folyamatokat, de mire hivatalosan is kimondták, hogy ő az anyukája, már 2 éves volt a kislány.

Úgy szerette és gondoskodott róla, mintha a saját vére lett volna. Mindezt a nehézségek ellenére, mert Liza lelkében súlyos nyomokat hagyott, hogy otthagyták meghalni egyedül. Minden zajtól félt, lassan és nehezen tanult meg beszélni. De Nika nem adta fel, és remélte, hogy a törődés és szeretet majd eltörlik a sötét foltokat a kislány lelkéből.

Beíratta egy tánctanfolyamra, hogy hátha a ritmus, a zene és a mozgás segít Lizának, hogy boldog legyen a testében, és kitárja majd az érzékeit, hogy újult erővel ugorhasson bele az életbe. Akárhogy is, nem kellett sokat várni, mire Liza fejlődése megindult és tündökölt a világban, ahogy a táncparketten is. Hamarosan olyan lett, mint a többi gyerek. Aztán még jobb.


Mivel sötét bőre is volt, és eleinte lassabban fejlődött, sok gúnyolódás áldozata volt, de akik akkor kinevették, mind megbánták, és most már csak irigykedve nézték a sikereit. A táncparkett rivaldafényéből a modelkedésbe került, ahol szintén tündökölt, és számos tehetségkutatót és szépségversenyt megnyert.


Amikor 10 éves lett, híres és sikeres, hirtelen felbukkant az anyja, hogy felvegye vele a kapcsolatot. Liza ezt elutasította. Most már csak rajta áll, hogy a jövőben szeretne-e beszélni vérszerinti anyukájával. A döntést a kezébe adták.

En.newsner