Halálra verte újszülött gyerekét, majd 80 percet keresgélte a neten, hogyan magyarázza ki

Nyolcvan perc – ennyi ideig keresgélt a 33 éves férfi a világhálón, mielőtt értesítette volna a mentőket. A Minneapolisban élő Michael Anthony Herkal olyan erősen pofozta és rázta meg mindössze 13 napos kisfiát, hogy az újszülött két nappal később a kórházban életét vesztette. 

A brutális férfi a bántalmazás után – de még a mentők kihívása előtt – olyan kifejezésekre keresett rá, mint “lelökte valaki a babát a földre”, “baba feneke elkékült (náspángolás)” és “baba nehezen lélegzik”.

Az apa eleinte azt mondta a rendőröknek, hogy a csecsemő kétéves bátyja volt az, aki véletlenül lelökte a kanapéról, később azonban már arról beszélt, hogy pelenkázás közben magától esett le – végül bevallotta, hogy nagy erővel megütötte és meg is rázta a babát, ami végül a pici halálát okozta.

Michael Anthony Herkalt a baba 2018 augusztusi haláláért végül csütörtökön ítélték el. 24 év börtönbüntetést kapott.

A férfinak már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel. A gyermek anyja korábban már kért távoltartási végzést, mivel több alkalommal is bántalmazta. A férfi 2016 és 2017 között ezt összesen négy alkalommal szegte meg – ami miatt mindössze négy hónap szabadságvesztésre ítélték – számolt be az esetről a Mirror.