11 furcsa esküvői szokás a nagyvilágból, amin te is meg fogsz lepődni!

Vannak bizonyos esküvői szokások, mint például a menyasszonyi csokor eldobása, amely széles körben ismert és alkalmazott, azonban vannak olyan rituálék is, amelyet csak adott országok vagy törzsek, csoportok népe gyakorol.

Összegyűjtöttünk néhány igazán meglepő esküvői hagyományt a világ országaiból. Érdemes végig futnod rajtuk, mert az utolsó mondhatni már erőt próbáló.

1. Fahasáb vágás, Németország

Régi német esküvői hagyomány, hogy a menyasszonynak és a vőlegénynek közösen el kell vágni egy fa gerendát egy fűrésszel. Ez annak a jelképe, hogy a házaspár képes lesz együttműködni a házasságban és megoldani minden nehéz akadályt, ami az útjukba kerülhet.Hirdetés

2. 2 gyerek, Szudán

A Nuer törzsben, Szudánban a vőlegény csak akkor házasodhat meg, ha egy adott számú marhacsordával fizet. Ugyanakkor az esküvő csak abban az esetben lesz befejezett, ha a feleség két gyermeket szül. Ha csak egyet képes szülni, akkor a férj elválhat tőle. Ha a férj meghal, akkor a férj testvérének kell átvállalnia a férj szerepét az újdonsült özvegy oldalán.

3. Harang törés, Guatemala

A guatemalai esküvői ceremónia után egy fogadást tartanak a férj otthonában, ahol a férj édesanyja üdvözli az új párt. Ekkor egy fehér, rizzsel és liszttel megtöltött harangot tör össze, amely a jólétet és a bőséget képviseli.

4. Váltságdíj a menyasszonyért, Románia

Romániában és néhány más európai országban hagyomány elrabolni a menyasszonyt, amely az esküvő előtt vagy után történik. Családtagok, barátok, de akár bérelt színészek is elrabolhatják az arát és a vőlegénynek kell kiszabadítania ivással, valamilyen romantikus gesztus megtételével vagy egyéb feladatok végrehajtásával.

5. Üvegtörés, zsidó hagyomány

Amikor egy zsidó esküvői ceremónia véget ér, a menyasszony és a vőlegény egy rongyba bugyolált pohárra kell, hogy rálépjen úgy, hogy összetörjön. Több jelentése is van, az egyik az, hogy a házasság az örömök mellett bánatot is hozhat magával, ezért fontos, hogy mindig kitartsanak egymás mellett.

6. Sírás, Kína

A kínai Tujia népcsoportban a menyasszonynak egy hónappal az esküvő előtt napi egy órát kell sírnia minden nap, majd a ceremónián is. Azután, hogy a menyasszony elkezdett sírni, 10 nap elteltével az anyának, majd megint 10 napra rá a nagymamának is csatlakoznia kell. A Hónap végén a család nőtagjai együtt sírnak a menyasszonnyal. Ez az öröm és boldogság kifejezése akar lenni. Ahogy a nők különböző hangszíneken sírnak, az majdnem olyan, mint egy dal.

7. Henna, India

A Mehendi nevű esemény egy színes ünnepség, amelyet az esküvő előtti estén a menyasszony családjának nő tagjai tartanak. Hivatalos művész vagy jó kézügyességű rokon henna tetoválásokat készít a menyasszony és a család nő tagjainak kezére és lábára. Ezek a hennák az ébredést, a szépséget és az örömöt szimbolizálják. Számos más ázsiai országban is szokás.

8. Kenyér és só, Oroszország

Az oroszországi esküvői ünnepségen a menyasszony és a vőlegény szülei kenyérrel és sóval üdvözlik a házaspárt. Ez a vendéglátás hagyománya. Mind a menyasszony, mind a vőlegény tör egy darab kenyeret, sót tesz rá és ezzel etetik meg egymást. Ezután minden vendég kap egy darabot az esküvői kenyérből.

9. Menyasszony baba, Puerto Rico

Puerto Rico-ban egy játék babát hasonlóan díszítenek ki és öltöztetnek fel, mint ahogyan a menyasszony kinéz. A babára emellett különböző ékszereket és a talizmánokat helyeznek el, amelyeket később a vendégeknek adnak, akiknek ezért cserébe pénzt kell fizetniük.

10. Leköpni a menyasszonyt, Kenya

A kenyai Maasai törzs lányait általában egy jóval idősebb emberhez szokták hozzáadni. Az esküvő végén az apa vagy egy testvér áldásként a menyasszony fejére köp, amikor az elhagyja a házat az új férjével és új otthonába költözik.

11. Mosdó tilalom, Indonézia

Az Indonézia és Malajzia mellett található Borneón a Tidong népcsoport egy ősi hagyományt követ, amely megtiltja a pároknak, hogy az esküvő után 3 napig használják a WC-t. Emiatt a menyasszony és a vőlegény nagyon kevés ételt és italt kap. Úgy vélik, hogy ez boldog és termékeny házassághoz vezet és ennek megszegése szerencsétlenséget hoz.