Meghalt Kim Dzsong Un – Az a szóbeszéd járja:

Több külföldi portál is felrobbant egy Hong Kong-i csatorna hírétől, mely szerint elhunyt a jelenkor egyik legnagyobb diktátora, Észak-Korea vezetője, Kim Dzsong Un.

Egy Japán napilap azt állítja, a diktátor jelenleg úgymond “vegetatív állapotban” van egy rosszul sikerült szívműtét miatt, azonban a Hong Kong-i HKSTV csatorna szerint Kim már meg is halt, mindezt egy “nagyon megbízható” forrásukra hivatkozva jelentették ki.

New York Post forrásai szerint a beavatkozás azért sült el rosszul, és lett végzetes kimenetelű, mivel a műtétet végző orvos a ránehezedő nyomás miatt rettenetesen remegett és nem tudott megfelelően koncentrálni.

Fiatalkora
Phenjan-ban, 1984 januárjában született Kim Dzsongil és Ko Jonghi legfiatalabb gyermekeként. Nevének jelentése „igaz kegyelem”. 11 éves korában apja japán szakácsa, Fudzsimoto Kendzsi fényképezte le őt.[9] Szintén Fudzsimotótól lehet tudni, hogy gyermekkorában Kim Dzsongun szeretett kosárlabdázni és rollerezni, 13-14 éves kora óta pedig dohányzik.

Észak-Koreában a diákoknak tanulni kell Kim forradalmi tetteiről. Ezek közé tartozik például, hogy háromévesen már tudott autót vezetni.[10] Állítólag több plasztikai műtéten esett át, hogy arcát minél hasonlatosabbá tegyék nagyapjáéhoz, az államalapító Kim Ir Szenéhez.[11]

Egyetlen olyan fénykép készült róla, amelyen tudni lehet az életkorát. Továbbá a japán Mainicsi Simbun azóta közölt egy fotót, amelyen ő látható, állítólag 16 éves korában.[12] Svájcban, az angol nyelvű Berni Nemzetközi Iskola diákja volt 1998-ig Pak Un álnéven,[13] ekkor 1984. július 5-i születési dátummal regisztrálták. 2002 és 2007 között a Phenjani Katonai Akadémián tanult. 2010 júliusában jelentek meg új fotók, amelyeken a feltételezés szerint ő látható, mint a svájci magániskola diákja.

2009-ben felbukkant egy hír, mely szerint Kim Dzsongun lehet apja, Kim Dzsongil utódja. A hírt Alejandro Cao de Benos, a Korean Friendship Association (KFA) jelenleg (2020) is hatalmon lévő elnöke a dél-koreai hírszerzés koholmányának nevezte, és Kim Dzsongunnak még a létezését is kétségbe vonta.[9] Koreai anyanyelvén kívül állítólag beszél még angolul és németül,[9] szeret síelni és kosárlabdázni, Michael Jordan, Jean-Claude Van Damme és George Pulkos argentin színész rajongója.[13] Túlsúlyos, és egyes dél-koreai források szerint cukorbetegségben szenved.[9]


Add Comment