MOST DERÜLT KI! Az életkoron kívül van még egy nagyon SÚLYOS KOCKÁZATI TÉNYEZŐ, ami miatt sok magyarra nagyon veszélyes a koronavírus! Ön is köztük van?

Kiderült! Az időseken kívül még rájuk is veszélyesebb lehet a koronavírus!

Nagyobb eséllyel kerülhetnek komolyabb, életveszélyes állapotba a koronavírussal megfertőződő túlsúlyos emberek, még akár a fiatalabbak is.

Ez azért is rossz hír, mert hazánkban a felnőtt lakosság közel kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. De van jó hír is, ugyanis a járvány idején sem késő belekezdeni az életmódváltásba, a kedvező hatások rövid távon is hasznosak lehetnek.-írja a familiy.hu

Mik a tünetei az új koronavírus által okozott megbetegedésnek?

Az újfajta koronavírus okozta megbetegedés leggyakrabban enyhe tünetekkel jár, láz, köhögés, légszomj, izomfájdalom és fáradékonyság jelentkezhetnek.

Ritkábban súlyos kórforma alakulhat ki, ami tüdőgyulladással, heveny légzési elégtelenséggel, vagy akár szepszissel (vérmérgezés), keringési vagy több szervi elégtelenséggel járhat.

Azoknál a betegeknél alakul ki gyakrabban súlyos, akár életveszélyes állapot, akik valamilyen krónikus alapbetegségben (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség, májbetegség, légzőszervi betegség, daganatos betegség) szenvednek.