Ismerd meg a 9 éves kislányt, aki olyan ritka rendellenességgel született, hogy még neve sincs

Ha megkérdezzük a kilenc éves Katie Renfroe édesanyját, Angie-t, ő megesküszik, hogy a lánya olyan, mint a többi gyermek.

Azt mondja, hogy Katie boldog, és azt szeret csinálni, amit bármelyik más gyermek. De az a tény, hogy hihetetlenül ritka állapotban született, olyan ritka, hogy az orvosok még nem adtak neki nevet sem.

Katie Renfroe-t még születésekor megalencepháliával diagnosztizálták, ami az agy rendellenes megnövekedését jelenti – ez azonban nem magyarázza a gyermek egyéb tüneteit, így megnövekedett, eltorzult arcát sem.

Katie-t jelenleg egy csövön keresztül tudják csak táplálni, emellett rendszeres rohamoktól szenved.


“Ahogy én tudom, máig nem tudja senki, mi a baj vele. Vizsgálták törpeségre, és annyi minden másra, hogy már nem is emlékszem mindenre – de mindig az derül ki, hogy nem abban szenved” – magyarázta a kislány édesanyja, Angie, aki azt is elmondta: lánya már több műtéten esett át, mint amin egy átlagember egész élete során.

Túl van már egy agyműtéten, amire kilenc hónapos korában azért volt szükség, hogy a napi ötven (!) roham számát csökkentsék

A Floridában élő családban szerencsére mindig van valaki, aki felügyelje a kislányt: Katie-nek ugyanis hét testvére van – valamint vannak még féltestvérek is a népes famíliában.

Doktor Roman Yusupov születése óta figyelemmel kíséri a kislány fejlődését. A gyermekkori genetikai betegségek szakértője úgy fogalmazott: “Soha nem láttam még hozzá foghatót. Igazán egyedi az állapota” – magyarázta, hozzátéve, hogy a kislány szervei valamiféle túlnövekedés áldozatai, ám konkrét diagnózissal ő sem tud szolgálni

Könnyen lehet, hogy olyan egyed a betegség, hogy Katie-ről nevezik majd el – írja a Mirror.