8 trükk a tökéletes szelfikhez, amit sokan nem ismernek!


Szelfit készítünk ebéd közben, reggel a fürdőben, az utcán sétálva, nyaraláskor, és a nap szinte bármelyik pillanatát megörökíthetjük az okostelefonok segítségével.

Ha már úton-útfélen képet készítünk magunkról, figyeljünk oda arra, hogy megfelelő legyen a minősége.

Az alábbiakban 8 egyszerű trükköt mutatunk. Érdemes betartani ezeket, ha azt szeretnénk, hogy tökéletes legyen a szelfink.Hirdetés

1. Használjunk szűrőt, vagy sem?

Sok esetben a szelfi készítője direkt kiemeli, hogy nem használt semmilyen szűrőt, vagyis “no filter”. Azonban, jobb, ha nem bízunk annyira a telefonunkban, és a képességeinkben. Inkább alkalmazzuk a telefon által javasolt optimális beállításokat.

2. Mindig nézzük meg, mi van a hátunk mögött

Nem hiába találták ki az első kamerát. Használjuk nyugodtan, hiszen ez arra is segítségünkre lehet, hogy megnézzük mi van a hátunk mögött. Így például nem kerülnek be a képbe fölösleges tárgyak. Ugye senki se szeretné, ha a vetetlen ágy lenne a háttere?

3. Keressük meg a megfelelő szöget

Addig pózoljunk, amíg a legelőnyösebb képünket látjuk a képernyőn, és csak azután nyomjuk meg a gombot. Mindenkinek van egy legelőnyösebb oldala, ezt kell elkapni.

4. A szelfinek legyen egy célja!

Természetesen számtalan okból készülhet szelfi, de próbáljunk meg odafigyelni arra, hogy ha kell, ha nem, ne kattogtassuk a telefonunk. Mindig legyen egy oka, vagy célja annak a fényképnek. Pl. egy sikeres vizsga, egy új autó, egy új állás…stb. Örökítsük meg életünk legsikeresebb pillanatait egy szelfivel.

5. Fő a természetesség!

Ha szelfit készítünk legyünk természetesek, elragadóak, és spontának. Ne görcsöljünk, legyen olyan az arcunk, mintha teljesen véletlenül készült volna rólunk a kép. És arra is vigyáznunk kell, hogy a kezünk semmiképp ne lógjon bele a képbe. Ha egy elmosódott, rosszul szerkesztett, görcsös képpel akarunk hódítani a világhálón, akkor egészen biztosan nem sok lájkot fogunk bezsebelni vele.

6. Figyeljünk a megvilágításra!

Ügyeljünk arra, hogy mindig a lehető legjobban legyünk megvilágítva, ne álljunk a szoba egy árnyékos sarkában. Válasszunk mindig valami természetes fényforrást, pl. a legjobb, ha kint a szabadban, vagy az ablakhoz közel készül a szelfi. A fény, az arcunkat is érje, így sokkal hangsúlyosabbak lesznek a szemeink. Ne használjunk vakut, a villanástól egészen biztosan csak pislogni fogunk.

7. Jobb, ha több ember van a képen!

Az olyan szelfiknek, ahol a barátainkkal együtt vagyunk, sokkal nagyobb a vonzereje, mintha csak egyedül pózolnánk. A szelfik sikerét kétségkívül a kisállatok, a kutya, vagy egy aranyos cica jelenléte is nagyban növeli.

8. Ne szegjék kedvünket a negatív kommentek!

Ha meg vagyunk elégedve a szelfinkkel, nyugodtan tegyük közzé a közösségi portálokon. Legyünk büszkék önmagunkra, nem kell kedvünket szegjék az esetleges negatív kommentek.