A 12 éves lányt elrabolták és bántalmazták elrablói – következő pillanatban, már nincs menekvés

A hihetetlennek tűnő sztori június 9-én történt a világtól elzárt Kefta tartományban. A kislányt egy héttel korábban ragadták el szülei házából a megrendelésre dolgozó bűnözők, s rendszeresen ütlegelték foglyukat, hogy engedelmességre kényszerítsék, mire áruba bocsátják.


A hetedik napon jelentek meg a helyszínen az oroszlánok, és megfutamították a gonosztevőket. Tisztes távolból vigyázták a kislányt, s a rendőrök közeledtével szelíden elballagtak. “Úgy hagyták ott nekünk a leánykát, mint egy ajándékot, és visszavonultak az erdőbe” – mesélte el a nemzetközi sajtó képviselőinek Wondimu Wedajo, az etiópiai rendőrség hadnagya az NBC News-nak.

Beszámolója szerint a lányrablás nem ritka eset Etiópiában, s ha időben nem lépnek közbe a nagyvadak, sokkal csúnyább vége lehetett volna az ügynek. Az elhurcolt kislányokat általában megerőszakolják, és durván bántalmazzák. Így törik be őket a házasság előtt. “Mindenki azt gondolja, hogy csoda történt, normális esetben az oroszlánok megtámadják az embert” – tette hozzá a nyilatkozó.

Stuart Williams, egy Etiópiában dolgozó külföldi zoológus a mesébe illő történet hallatán úgy vélekedett, hogy a kislány azért maradt életben, mert sírt. “A gyermek nyöszörgése valószínűleg egy bébioroszlán hangjait idézte fel a nagyvadakban, ez magyarázza, hogy nem falták fel” – értelmezte a három ragadozó példátlan viselkedését a szakértő.

A sokkos állapotban lévő kislányt kórházba szállították. Az etióp rendőrség időközben elfogott négy banditát, de a csoport három másik tagját még nem sikerült kézre keríteniük.