11 olyan illemszabály, melyekre az emberek a mindennapokban nem figyelnek, pedig NAGYON IS KÉNE!

Vannak bizonyos illemszabályok, melyekről nem árt ha tudunk. Nem kell az egész életünket az “illik”-ek fogságában élnünk, de néha azért jól jöhet, ha tudjuk, hogy adott helyzetben hogyan tanácsos viselkedni.

1.Ha valakinek azt mondod, hogy “meghívlak egy kávéra”, akkor azt jelenti, hogy te fizetsz. Ha azt mondod, hogy “menjünk egyet kávézni, ha van kedved”, akkor azt jelenti, hogy mindenki fizeti a sajátját. Ha egy férfi felajánlja egy nőnek, hogy fizet, akkor az nyugodtan elfogadhatja. És ez fordítva is igaz.

2.Soha ne menj sehova bejelentkezés nélkül. Egy angol nő mesélte, hogy ha váratlanul csengettek az ajtaján, mindig felhúzta a cipőjét, feltette a kalapját, és a kezébe fogta az ernyőjét. Ezután kinyitotta az ajtót, és ha olyan vendég jött, akit nem szívesen fogadott, azt mondta: Á, milyen jó, hogy jöttél. Sajnos éppen indulni készültem.”

3.Soha ne tedd a telefonod nyilvánosan az asztalra. Ebből az tűnik ki, hogy mennyire unatkozol az illető társaságában. Beszélgetés közben soha ne Facebookozz, vagy írj e-mailt, sms-t.

4.A férfi nem kell vigye a nő táskáját. Esetleg a kabátját veheti át, hogy segítsen.

5.Ha a partnereddel sétálsz, és valaki olyannak köszön, akit te nem ismersz, úgy illik, hogy te is köszönj.

6.Sokan úgy gondolják, hogy a sushit csak pálcikával illik enni. Az igazság az, hogy az illemszabály szerint a férfiak, ellentétben a nőkkel, kézzel is ehetik a sushit.

7.Ha valaki megbántott, nem kell ugyanabban a stílusban válaszolnod neki. Jobb, ha nem süllyedsz le az ő szintjére. Inkább mosolyogj vissza rá.

8.A nő mindig a bal oldalán kell menjen a férfinak. Egyetlen kivételes eset van, amikor a férfi olyan katonai pozícióban dolgozik, ahol bármikor előfordulhat, hogy az utcán is szalutálni kell.Az autóvezetők mindig úgy menjenek, hogy ne spricceljék le az utcán a járókelőket.

9.Ezt a 9 dolgot mindig magánügyként kell kezelni: életkor, anyagi ügyek, családi problémák, vallási nézetek, családi viták, szerelmi ügyek, ajándékok, becsület és szégyen.

10.Egy férfi soha nem érinthet meg egy nőt az engedélye nélkül. Elfogadhatatlan, hogy megfogja a kezét (kivéve, ha a kocsiból segíti ki), hogy megérintse a könyökét, vagy beszélgetés közben hozzáérjen.

11.A nők mindig figyeljenek oda arra, főleg, ha rövid szoknyában vannak, hogy illedelmesen üljenek be a kocsiba. Először üljön be a kocsiba, és csak utána húzza be óvatosan, kecsesen a lábait.

Add Comment