10 bizarr tény az ókori görögök életéről, amit nem tanítottak meg nekünk az iskolában

1 Az orvosok úgy vélték, hogy a fülzsír ízének kiemelkedő egészségügyi szerepe van, ezért a páciensek fülének váladékát ízlelve próbálták analizálni, hogy beteg-e az illető vagy sem.

Az ókori Görögországról legtöbbször a filozófusok, tudósok, ókori épületek és a különféle mitológiai lények jutnak eszünkbe, pedig azért akad még egyéb érdekesség is velük kapcsolatban. Mint a történelem során sok más népcsoport, ők is sajátos módon álltak az élethez és sajátos, mai szemmel furcsának tűnő módon kezelték a különféle problémákat. Az alábbi listán most 10 ilyen őrült tényt gyűjtöttünk össze velük kapcsolatban, melyekről valószínűleg Te sem hallottál még korábban.

2 Az izomfájdalmak csökkentésére a sportolóktól gyűjtött verejtéket használták, amit az alábbi képen látható eszköz segítségével, a rabszolgák “kapartak” le a sportolókról.

3 A görögök úgy vélték, hogy a nők különösen érzékenyek a szennyezettségre, ezért sok esetben furcsa módon próbálták megoldani a különféle egészségügyi problémáikat. Ha például azt szerették volna, hogy egy nő elvetéljen, akkor vörösborból és férfi ürülékből készült „turmixot” itattak vele.

4 Tüsszögés, mint fogamzásgátlás.

Egyes ókori görög elméletek szerint, a terhesség elkerülése végett a nőnek tüsszögnie kellett a közösülés után. Más esetekben mézet vagy cédrusgumit dörzsöltek a nő nemiszervéhez, minden esetben eredménytelenül – természetesen.

5 Toalett papír helyett (ekkor még nem létezett) WC kefével törölték a feneküket. És a WC-t is természetesen.

6 Köveket raktak a halott emberek lábaira, kezeire és fejére, hogy ne tudjanak felkelni a sírjukból.

7 Lányhoz dobott alma = szerelmi vallomás.

Ha egy modern férfi ki akarja mutatni az érzelmeit egy lány iránt, akkor legtöbbször együttérzést mutat, virágot vagy csokoládét ad neki, ilyesmi. Az ókori Görögországban a férfiak ilyenkor egy almát dobtak a kiszemelt lánynak.

8 A kis nemi szervekkel rendelkező férfiakat vonzónak tartották.

9 A tornákra és sportversenyekre való felkészülés közben a görögök meztelenül gyakoroltak, mivel nem volt külön ruhájuk erre a célr

10 Az egybenőtt szemöldökű lányokat vonzónak tartották és irigykedett rájuk a többi nő.