10 kreatív trükk, melyek megkönnyíthetik a mindennapjaidat

Miközben az egész világ olyan szuperhősökért van oda, akik a filmvásznon időről időre megmentik az emberiséget anélkül, hogy egy hajuk szála görbülne, mi tudjuk, hogy az igazi hősök nem viselnek köpenyt, és sokkal menőbbek mint marveles ‘kollégáik’.

Ők teljesen más hőstetteket hajtanak végre: tudják, hogyan kell leküzdeni egy tüsszentést a családi vacsora közben, hogyan kell megjavítani egy elromlott cipzárt, és a legnehezebbnek tűnő cérnabefűzést is pillanatok alatt megoldják. Olyan szuperképességeik vannak, amelyre mindenki vágyik, szóval most jól figyelj és tanulj a legnagyobbaktól!

Megszabadulás a csuklástól:

  • lélegezz a szádon át,
  • nyelj egymás után kétszer,
  • lassan fújd ki a levegőt az orrodon keresztül.

A cérna befűzése gyakran lehetetlen küldetésnek tűnik, azonban egy fogkefe segítségével sokkal egyszerűbbé válik a feladat!

Eldugult orr esetén: feküdj az eldugult orrlyukaddal ellenkező oldalra, és emeld meg a fejed 2-3 párnával. Ez elvileg pár másodperc alatt segít kidugítani az orrod.

Ha félsz, hogy elfelejtetted bezárni az ajtót: mindennapos rutinfeladatainkat annyira automatikusan csináljuk, hogy elfelejtjük, hogy egyáltalán megtettük-e őket: bezártuk-e az ajtót, elzártuk-e a gázt stb. Ha szeretnél emlékezni ezekre a dolgokra, mondj valami furcsát és szokatlant, miközben csinálod őket. Így biztosan vissza fogsz tudni emlékezni, hogy valóban elvégezted ezeket a rutin cselekvéseket.

Ha félsz, hogy futás közben elhagyod a kulcsodat, vagy telefonodat: egy gumiszalag segítségével fogd össze belül a zsebedet.

Ha meg akarod akadályozni a tüsszentést: Nyomd az ujjad a felső ajkad és az orrod közé, ezzel ‘elfogod’ a jeleket, amelyeket az agyad küld, hogy tüsszentésre késztessen.

Ha a hűtőből kivett vaj túl kemény a kenyérre:

Ha fuldokolsz, de senki nincs a közelben:

Táamszkodj a kezedre és a térdedre, majd engedd, hogy a mellkasod és hasad lezuhanjon a földre, miközben felemeled a karod. Ez a mozdulat kinyomja a tüdődből a levegőt, és eltávolítja a légzést akadályozó tárgyat.

Ha csipeszre van szükséged:

Ha egy elromlott cipzárt kell felhúznod: