A legérdekesebb 8 tetoválás-törvény a világon!

Amikor tetoválásra szánjuk magunkat, mindig van bennünk egy kis félsz, hogy vajon nem fogjuk-e megbánni a jövőben a döntésünket. De még akkor is, ha teljesen biztosak vagyunk a dolgunkban, lesznek emberek, akiknek nem tetszik az a minta, amit magunkon viselünk. Sőt, megeshet, hogy egy ártalmatlannak tűnő tetoválás bajba sodorhat, ha olyan helyeken járunk, ahol nem nézik jó szemmel azt, ami ránk van tetoválva. Összegyűjtöttünk néhány példát olyan mintákra, amelyekkel bizonyos országokban rossz fát tehetünk a tűzre.

Georgia állam, USA – Ha szemtetoválást szeretnél, van egy rossz hírünk: ebben az államban a szemgödörtől 1 inch távolságra nem szabd tetováltatni. Ebbe a szemöldök is beletartozik.

Thaiföld – Buddha képmását a karodon vagy hátadon viselni rendkívül nagy tiszteletlenségnek számít, kulturálisan illetlen és sértő a vallásos társadalom számára.

Dániában a kézfej-, és arctetoválások tiltottak. Ezeken a területeken 1966 óta nem szabadna tetoválnia a művészeknek, azonban láthatóan ezt a törvényt nem veszik túl komolyan, ugyanis egyre több emberen bukkannak fel tetkók ezeken a részeken.

Hawaiin tilos a füled mögé vagy a szemhéjadra tetováltatni, kivéve, ha egy regisztrált orvos felügyelete mellett történik meg a dolog.

Észak-Korea: nem meglepő módon az állam szigorúan szabályozza, hogy milyen tetoválást viselhetnek az állampolgárok, és mielőtt bárki varratna magára, azt engedélyeztetni kell a hatóságoknál. Az uralkodó család tagjainak képmását szigorúan tilos tetoválásként hordani.

Habár a tetoválás nem tiltott Japánban, a mai napig összekapcsolják a testen hordott mintákat a jakuzával, japán hírhedt bűnszervezetével. Vannak helyek, ahová a mai napig nem engednek be, ha valaki tetoválást hord a karján.

Malajzia – a maradandó tetoválások tiltottak, mivel a szunnita iszlám szerint a testet megváltoztatja, amely Isten teremtménye. De ha nem is vagy vallásos, vigyázz, milyen tetoválást hordasz magadon – tiltottak az idézetek a Koránból, Allah és Mohamed próféta neveit hordani.

Németország – érthető módon a XX. század sötét időszakait idéző önkényuralmi és egyéb jelképek tilos a bőrre tetoválni, legyen szó mindkét oldal hírhedt jeleiről, emblémáiról.