Borzalmas hírrel indul a reggel:Meghalt 13 idős beteg ,és más szomorú dolog is történt az éjjel!

Elhunyt 13 beteg, átlépte az 1500-at a fertőzöttek száma

Kedd reggelre 1512 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 beteg Magyarországon. 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházból.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1512 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu. Elhunyt újabb 13 beteg.

Ezzel 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházból.

A portál emlékezetet, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A honlapon elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 220 fertőzöttel, majd Fejér megye következik 106 fertőzöttel.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. “Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét” – írják.