ITT A JÓ HÍR!!! A minimálbért keresők plusz 108 ezret, a bérminimumosok plusz 144 ezret, az átlagos bért keresők 252 ezret kapnak!!!!! Így érkezik meg a pénzt

ITT A JÓ HÍR!!! A minimálbért keresők plusz 108 ezret, a bérminimumosok plusz 144 ezret, az átlagos bért keresők 252 ezret kapnak!!!!! Így érkezik meg a pénzt :

ITT a nagy hír : NETTÓ havi 9 ezret kapnak a minimálbéresek, 12 ezret a garantált bérminimumosok, 21 ezret az átlagbéresek! ITT vannak a pontos számok – megnézheted a TE fizetésed pontosan hány ezer forinttal nő:

Budapest — Két és fél év múlva megvalósulhat Orbán Viktor (56) régi álma a személyi jövedelemadó kulcsával kapcsolatosan: 2022-re egy számjegyű lehet az szja, vagyis kilenc vagy még annál is kisebb százalékos adó terheli majd a jövedelmeket a Magyar Nemzet szerint.

Szakmai vélekedés szerint a mostani kormányzati időszak végére, vagyis 2022-re egy számjegyű lehet a személyi jövedelemadó — ez azt jelentené, hogy az szja jelenleg 15 százalékos kulcsa 9 százalékosra vagy még kisebbre változna. A legalább hétszázmilliárdos adócsökkentés visszavethetné a feketefoglalkoztatást, miközben pénzt hagyna ötmillió adófizetőnél. Az érvek mellett ellenérvek is akadnak, például hogy ez a módosítás szolgálná-e leginkább a gazdaság érde­keit, s lenne-e rá elég állami fedezet.

Minimálbér esetén : 149 ezer / 9 ezer forint plusz pénzt jelent

Garantált bérminimum esetén : 195 ezer /11,700 forint

Átlagbér esetén : 350 ezer / 21 ezer forint

Bruttó 500 ezer forint esetén : 30 ezer forint

Brutto 1 millió esetén : 60 ezer forint (Blikk gyűjtés, kalkuláció)

A hat százalékpontos csökkentés legnagyobb nyertesei magas keresetű gyermektelenek lesznek, akik nem jogosultak a családi adókedvezmény igénybevételére. 350 ezer forintos átlagjövedelem esetén havi 21 ezer forinttal, egymilliós fizetés esetén pedig már 60 ezer forinttal lehet több a nettó fizetés.