Breaking: Újjabb korlátozásokat vezet be a TESCO! Holnaptól már nem tudunk olyan könnyen vásárolni mint eddig. Itt vannak a részletek

A Tesco rendkívül fontosnak tartja mind a vásárlók, mind pedig a munkavállalók biztonságát, éppen ezért csütörtöktől az áruházakban egy időben csak „előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat” – olvasható a közleményükben.

A cég a koronavírus miatt már több intézkedést is bevezett, melyek célja a vásárlók és a munkavállalók védelme. Közleményükben azt írják, hogy az intézkedés szerint egy időben az áruház alapterületéhez képest annyi ember tartózkodhat csak bent, ahány biztonsággal be tudja tartani a két méter távolságot egymás között – olvasható az Index oldalán.

(Minden a koronavírusról itt!)

Az éppen aktuális vásárlószámot egy applikáció segítségével az üzletek bejáratánál a Tesco munkatársai ellenőrzik és követik majd. Az érkező vásárlók, csak úgy mint az egyéb szolgáltatóknál – gyógyszertár, posta – minden esetben az épületen kívül várakoznak és állnak sorban majd, szintén a biztonságos távolságokat megtartva.

Azoknál az áruházaknál ahol több bejárat is van, csak egyet lehet majd ez idő alatt használni, így a belső üzletsorral rendelkező áruházak esetén az épületben tartózkodók létszáma lesz a mérvadó. Fontos információ, hogy az új intézkedés a 65 éven felüliek védelme érdekében és a nekik fenntartott vásárlási időszakokra is vonatkozik, vagyis 9 és 12 óra között az áruház munkatársai mind a létszámot, mind pedig az életkort is ellenőrzik majd.

A Tesconak a koronavírus hazai megjelenése óta jelentősen megnövekedett a terhelése, március közepén például már ideiglenes munkavállalókat is toboroztak, hogy ki tudják elégíteni maradéktalanul a vásárlói igényeket. Ilyen példának okán a házhozszállítás, ahol március 17-én két hétnél korábbra már nem lehetett rendelés leadni, sőt volt olyan bolt és cím kombináció, ahol akár három hetet is kellett volna várni arra, hogy megjöjjenek a megrendelt termékek.

(Index)