Teljesen magára hagyták ezt a csöpp kislányt a szülei, étlen szomjan kitéve a fagyhalálnak ebben a magyar faluban. Döbbenet milyen körülmények között találtunk rá szegényre:

Elsőre talán hihetetlen, hogy ilyen a világon megtörténhet, de sajnos megtörtént, így sajnos ismét egy szomorú emberi sorsot kell megosztanunk az olvasókkal. Az ünnepek előtt egyszer már volt szó erről a szegény kislányról, akit a szülei magára hagytak szinte étlen szomjan, egy romos hideg viskóban..
Kollégáimmal most visszamentünk a faluba (Romițára), és felkutattuk a családját. A körülményekről nem sokat szeretnék írni, beszéljenek inkább többet a fényképek, amit készítettünk. A kislány egészségi állapota romlott, betegnek és lázasnak véltem, sajnos hogy a nevelők csak a gyermekpénz miatt tartják. Amikor bementünk a házba, az első kérdésem az volt hogy hol vannak a szülők. Ekkor azt a választ kaptam hogy az édesanyja külföldön van, az édesapja pedig úgyszintén, a kislányt a nagybátyja “neveli” állítólag.. aminek nem sok jelét véltük felfedezni. Felvettük a kapcsolatot a szociális munkással, aki a polgármesteri hivatalnál képviseli a szociális ügyeket.
De sajnos nem jutottunk sokra ott sem, mert a hivatalos szociális munkás azt mondta hogy ennek a családnak nincs lakcíme a faluban, mert csak átmenetileg laknak itt. Nem szerepelnek a Község nyilvántartási adataiban sem. Nem tudnak semmit a kislány honlétéről, sem a szüleiről, azt sem tudják hogy hány éves, csak annyit hogy ott lakik, a “nevelő” nagybácsival. Sajnos egy fél óra keresés után sem a papírok között, ( ők kutakodtak az aktákban) , nem tudták felfedni a kislány honlétét. Mikor már láttuk, hogy semmi bizonyítéka annak, hogy ténylegesen kié ez a kislány, úgy döntöttünk hogy elmegyünk a helyi rendőrségre, hátha ők többet tudnak.

Sajnos, ott is ugyanaz a helyzet várt mint a polgármesteri hivatalnál. A helyi rendőrség megígérte hogy kinyomozza a kislány helyzetét, mi meg azt ígértük meg hogy jövő héten visszamegyünk és választ várunk. Mielőtt elmentünk, otthagytunk a kislánynak több kiló hideg és meleg élelmet, valamint tüzelőt és meleg ruhákat, hogy kihúzza ebben a hideg időben. Mi reménykedünk abban, hogy a hatóságok végezni fogják a dolgukat, addig is mi imádkozunk ezért a kislányért, kérlek tegyétek ezt ti is és osszátok meg minél többen, hogy mások is tudjanak segíteni a kislányon, és netalán a szülei is előkerülnek ha nagyobb média visszhangot kap, reméljük így lesz!