Az orvosok új tüneteket találtak, ami koronavírus fertőzésre utalhat

Napról-napra emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, ezért sokan szeretnék tudni pontosan milyen megelőző jelekre kell figyelnünk.

Az ismert tünetek

Az eddigi ismereteink alapján az új típusú koronavírus jellemzően a légutakat támadja meg, megfázáshoz, influenzához hasonló tüneteket okozva. Fertőzöttségre az alábbi jelek utalhatnak:

lázzal, száraz köhögéssel és ritkább esetekben hasmenéssel járhat. A Sky news hozta le a brit otorinolaringológia (fül-orr-gégészeti) szövetség frissen kiadott jelentését, amelyben a szakemberek egy újabb tünetre hívják fel a figyelmet.

Új koronavírus tünetek: Egyre több az új, atipikus tünet

A MEGFIGYELÉSEK SZERINT TÖBB FERTŐZÖTTNÉL EGYÁLTALÁN NEM JELENTKEZTEK LÉGÚTI TÜNETEK, A BETEGSÉGRE EMÉSZTŐRENDSZERI TÜNETEK – ÉTVÁGYTALANSÁG, HASMENÉS HÍVTÁK FEL A FIGYELMET,

melyekhez a szaglás részleges vagy teljes elvesztése, valamint néhány esetben az ízérzékelés zavara is társult.

Dr. Michael Hirsh, az amerikai Worcester Division of Public Health igazgatója elmondta, hogy a város kórházaiban egyre több olyan COVID-19-fertőzött jelentkezik, aki csak és kizárólag hasi fájdalomról és diszkomfortérzetről számolt be.

„Ennek az a magyarázata, hogy ha a tüdőlebenyek nagyon be vannak gyulladva, a rekeszizom irritációja hasi fájdalmat idézhet elő.”- nyilatkozta az orvos.

A kutatók szerint a friss eredményeik alapján érdemes lehet átdolgozni a páciensek kezelésére vonatkozó protokollt, és az emésztőrendszeri tüneteket produkáló eseteknél már korábban élni kellene a fertőzés gyanújával, és nem lenne szabad megvárni, amíg a légzőszervi panaszok is kialakulnak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a hasmenést, a hányingert és a hányást egyelőre a legritkább panaszok közé sorolja.

Ezért azt tanácsolják, hogy ha ilyen jellegű tüneteket tapasztal magán, vonuljon önkéntes karanténba és lehetőség szerint ne érintkezzen senkivel 14 napig.

Forrás