Zokogva kérdezte a idős bácsi, hogy mit tegyen: ” Vagy a gyógyszereimet váltom ki, vagy ennivalót veszek, de a kettőt együtt nem… “

Egy szívszorító pillanatnak lehettem szemtanúja, ami az embert felpofozza, és ráébreszti, hogy a kormány jelenlegi stratégiája kisemmizi az öregeket, és fiatalokat egyaránt, de az idősek sajnos nem tudnak külföldre menni egy jobb élet reményében, ezért vegetálnak a csöpp nyugdíjukból..

A bácsi odaadott vagy 10 -12 receptet a patikusnak, aki egy 6-7 perc alatt szépen összeszedte a gyógyszereket, és behelyezte egy zsíros anyagból készült szatyorba. Amikor közölte a végösszeget, a bácsi láthatóan nagyon megrémült, mert pontosan kiszámolt pénzzel ment, és fel is szólalt: ” Asszonyom, ez már megint drágult ez a rohadt gyógyszer? Már eddig sem tudtam kifizetni, mindig az unokámtól kellett segítséget kérnem, de most elvesztette az állását, nem tud segíteni már. Rohadjon meg Orbán, hogy miatta van ekkora szegénység! – ekkor elsírta magát a bácsi..

A körülötte állók összedobták a hiányzó összeget, de tudtuk, ez nem segít rajta tartósan.. Csak ideiglenesen, ezért az egyik jómódú hölgy felajánlotta, hogy a bácsi amikor kiváltaná a drága szívgyógyszerét ő fizeti ki neki, és megadta a telefonszámát az idős bácsinak, aki felírta egy lapra, és eltette.

Itt tartunk emberek, a kormány szerint gazdagok a nyugdíjasok, de közben el kell dönteniük, hogy esznek, vagy a gyógyszereket váltják ki.. Végtelenül szomorú..

Add Comment