Tüdő és májbeteg volt a cukorbeteg tanár, aki legyőzte a koronavírust

Sarah Hall többek közt cukor-, tüdő- illetve májbetegséggel is küzdött, amikor nemrég elkapta a koronavírust. A 26 éves középiskolai tanár a Daily Telegraphnak mesélte el, krónikus betegként hogyan győzte le a fertőzést.-

“Múlt héten azzal ünnepeltem a 26. születésnapomat, hogy a koronavírus-fertőzésből lábadoztam. Egyes típusú cukorbeteg vagyok és A1AT nevű betegségem van, ami a tüdőmet és a májamat is érinti” – kezdte beszámolóját Hall, aki két héttel ezelőtt kezdte észlelni magán először a fertőzés tüneteit.

“Csak nehezen jutottam levegőhöz, folyamatosan szédültem, de próbáltam nyugodt maradni és a lehető legtöbb folyadékot magamhoz venni” – mesélte a középiskolai tanárnő, akinek ezt követően a munkahelyén is azt javasolták, 14 napra vonuljon karanténba. Hall ezért otthonról folytatta a munkáját, leckéket küldött a diákjainak, viszont továbbra sem érezte jól magát.

Pénteken már úgy tűnt, Hall jobban érzi magát, estére azonban romolni kezdett az állapota: csúnyán köhögött, légzése egyre rosszabbodott, hányt, sőt egy alkalommal az eszméletét is elvesztette. Elmondása szerint, habár négy alkalommal is értesítette a helyi kórházat arról, hogy rosszul érzi magát és koronavírusra gyanakszik, a mentőszolgálatra több mint kilenc órát kellett volna várnia, így végül saját autójával ment be a vizsgálatra.

Vasárnap kiderült, hogy koronavírussal fertőzött. Dehidratációja miatt folyadékot írtak fel neki, majd hazaküldték, mondta Hall, aki egy héttel később kezdte jobban érezni magát.

“A születésnapom odalett, még a gyertyákat sem tudtam kifújni. Nem volt kellemes, tüdő- és cukorbeteg vagyok, de legyőztem a koronavírust” – zárja beszámolóját Sarah Hall.

Add Comment