Legyőzte a koronavírust a 21 éves súlyos tüdőbeteg Dániel! Így van most a fiatalember.. Van remény:

Dániel cisztás fibrózisban szenved, csak 25-30 százalékon működik a tüdeje, ezért joggal tartott attól, hogy számára végzetes lehet a betegség, de végül sikerült felülkerekednie rajta. Arra buzdítja a sorstársait, hogy higgyenek a gyógyulásban.

Az idős és a súlyos, krónikus betegségben szenvedők tarthatnak a leginkább a koronavírustól, ugyanis a fertőzésbe eddig főleg ők haltak bele. Persze vannak kivételek, több szomorú halálról és több csodálatos gyógyulásról is írtunk már.Daniel James-Lacey McInerney cisztás fibrózisban szenved, ahogy körülbelül hárommillióan Nagy-Britanniában. Ez az egyik leggyakoribb veleszületett rendellenesség, egy génhiba, ami több szervben működési problémákat okoz, például a légzőrendszerben is. Ezért is veszélyes rájuk a koronavírus, amely a tüdőt támadja meg. A cisztás fibrózisban szenvedő betegeknek pedig ez a szervük az egyik gyenge pontjuk.

Daniel tüdeje csak 25-30 százalékon működik, ráadásul diabéteszes is, ezért nagyon megrémült, amikor kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje.A 21 éves fiú éppen kórházban volt, amikor jelentkeztek nála a tünetek. Pár nappal előtte ugyanis rosszul érezte magát, és attól tartott, hogy – ahogy 15 éves kora óta általában évente egyszer – intravénás gyógyszeres kezelésre szorul. Influenzaszerű tünetei lettek, és egyre rosszabbul lett. Miután kiderült, hogy koronavírusos, az intenzív osztályra vitték, hiszen a betegsége miatt veszélyeztetett volt.

“Teljesen megrémültem, hiszen a cisztás fibrózissal azok közé tartozom, akik nagy valószínűséggel belehalnak. Amikor az ápolók elmondták, hogy koronavírusos vagyok, tudtam, hogy ez rosszat jelent. Pánikba estem és azt gondoltam, meg fogok halni.”- mondta a Daily Expressnek.

Pár nappal később már jobban érezte magát, de még mindig kimutatták a szervezetében a vírust. Két hétig kellett még kórházban lennie, de végül sikerült legyőznie a kórokozót, és már haza is mehetett. Addig azonban karanténban kellett maradnia, amíg nem lett negatív a tesztje.”Fogalmam sincs, hogy és honnan kaptam el a koronavírust, de szembeszálltam vele és legyőztem!

Tudom, hogy sokan, akiknél kockázatos lehet a betegség, félnek attól, mi lesz, ha elkapják, de remélem, hogy most adhatok nekik egy kis reményt arra, hogy meg lehet gyógyulni. Ha én a 25 százalékon működő tüdőmmel és a cisztás fibrózisommal legyűrtem a koronavírust, biztos vagyok benne, hogy sokan képesek erre”- mondta a fiú.

Írja

Add Comment