Kettészakad az ország! Villámgyors átmenettel jön a tél: faggyal és ónos esővel búcsúzik a november!! A FÉL országra kiadták a riasztást – veszélyes idő JÖN!

Kedden éjszaka többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek egy – akár nagyobb – része tartósan is megmaradhat, emellett napközben a Dunántúl fölé vastagabb felhőzet is húzódik. A nap csupán kisebb körzetekben, elsősorban a Dunától keletre süthet ki hosszabb-rövidebb időre. A ködös tájakon helyenként szitálás, esetleg ónos szitálás, a Dunántúlon néhol jelentéktelen eső előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között valószínű, a keleti, északkeleti tájakon lehet a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.
kod.

Szerda éjjel többfelé párássá, ködössé válik a levegő. A délelőtti órákban főként keleten még lehetnek kevésbé felhős tájak, majd fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Eleinte a ködös tájakon fordulhat elő néhol szitálás, esetleg ónos szitálás, majd a nap második felében egyre több helyen eredhet el az eső. A déli, délkeleti szél megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 8 fok között valószínű, de főleg a keleti tájakon néhol fagypont alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul.

A fél országra figyelmeztetést adtak ki KEDDRE :

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.11.26. kedd éjfélig
Az éjszaka folyamán képződött köd a reggeli órákban az ország nagy részén feloszlik, azonban a Nyugat-Dunántúlon tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok. Estétől egyre több helyen ködössé válik a levegő – erre legnagyobb esély délnyugaton és délkeleten van.

2019.11.25. 09:57 Országos Meteorológiai Szolgálat