Ő Betti, aki leírhatatlan szörnyűséget tett a 3 és a 1, éves gyermekeivel csak hogy alkoholra legyen pénze! Tettétől még az ügyészségen is sírva fakadtak! Mit érdemel az ilyen anya szerintetek?

A 22 éves budapesti nő ellen kiskorú veszélyeztetése, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése, valamint segítségnyújtás elmulasztása a vád.

A nő akkori élettársát, egy 19 éves férfit a gyermekek bántalmazásával is vádolja az ügyészség. 
Az ügyészség tájékoztatása szerint a fiatal pár 2016 márciusától élettársi kapcsolatban élt.

Ekkor a nő kisfia 3 éves, kislánya pedig másfél éves volt. 
A vádirat szerint a vádlottak az együttélésük alatt – 2016 márciusa és 2016 júniusa között – a gyermekek nevelését és gondozását súlyosan elhanyagolták, nem adtak nekik megfelelő ruhát, nem fürdették őket, és a minimális higiéniai körülményeket sem biztosították számukra. 


A vád szerint a pár a két gyermeket több alkalommal bezárta a spájzba vagy egy szobába azért, hogy ők a barátaikkal zavartalanul tudjanak italozni és szórakozni. Ilyenkor a zenét is felhangosították, hogy ne hallják a kisgyermekek sírását. 


A nő élettársa a vád szerint rendszeresen bántalmazta is a gyermekeket, és előfordult, hogy emiatt mindkét gyermek kisebb zúzódásos sérüléseket szenvedett. Volt olyan eset is, amikor a férfi a kisfiút olyan forró vízben fürdette, hogy azzal a gyermeknek nyolc napon belül gyógyuló bőrsérüléseket okozott. 

A bántalmazásokról az anyának tudomása volt, a gyermekei védelmében azonban semmit sem tett. 
A nő végül 2016 júniusában a gyermekeket – úgy, hogy a kislányon ekkor is sérülések nyomai voltak – beadta egy budapesti gyermekotthonba, és az ideiglenes hatályú elhelyezésüket, illetve nevelésbe vételüket kezdeményezte. 


A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádiratban mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. A kerületi ügyészség emellett indítványozza az anya szülői felügyeleti jogának megszüntetését is. 

Forrás.

Add Comment