Miért ülnek a férfiak olyan sokáig a WC-n? A válaszon te is meg fogsz lepődni!

Vannak olyan időszakok az életünkben, amikor annyira leterheltek vagyunk a napi feladatokkal, kötelezettségekkel és problémákkal, hogy másra sem vágyunk csak egy kis csendes elvonulásra. Mindannyiunknak megvan a saját módszere, hogy ezt elérje, ami lehet egy hobbi vagy egy nyugalmas hely.
Egy tanulmány szerint a férfiak számára ez a hely igazán meglepő.

Egy friss tanulmány szerint a britek több, mint 1/3-a bújik el napi többször is a mellékhelyiségbe, hogy csendre és nyugalomra leljen. A kutatók szerint a bevont férfiak fejenként összességében 7 órát töltenek évente a WC-ben azért, hogy ne zavarják őket.

Azon kívül, hogy nyugalomra akarnak lelni, az is kiderült, hogy a legtöbben párjuk zaklatása és a gyerekekkel való törődés ellen is menekülnek ilyenkor.

A házimunka alól is tökéletes kibúvóként szolgál a mellékhelyiség használata, plusz itt senki nem zavarja őket a mobilozás közben.

A WC, mint igazi menedékhely
A tanulmány azt is kimutatta, hogy azok a férfiak szeretnek leginkább elbújni a WC-ben, akiket a párjuk gyakran piszkál és akiket a gyerekek is sokszor megzavarnak, annak ellenére, hogy egyedül akarnak lenni.

A vizsgáltak 45%-a nyilatkozott arról, hogy nehézkesen tudja megoldani, hogy egyedül lehessen időnként és 25%-a arról, hogy ha nem tudna elmenekülni a mellékhelyiségbe, akkor nem tudja, hogy hogyan birkózna meg a mindennapokkal.

14%-uk azt is bevallotta, hogy magazinokat, könyveket, de még élelmiszert is el szoktak itt rejteni, hogy azokat elkülönültségükben élvezhessék.