Nyugtatót adott a 18 hónapos kislányának a kecskeméti Nikoletta, kis híján belehalt a baba

Kis híján kivégezte saját, 18 hónapos gyerekét egy kecskeméti anya.

A többgyermekes, mindenki által példás családanyának ismert Nikoletta múlt pénteken vitte be a helyi kórházba a kislányát, akit, hogy ne engedjenek haza, titokban erősen benyugtatózott. A gyerek az iszonyatos adag gyógyszertől azonnal eszméletét vesztette, életveszélyes állapotba került.

Az mentette meg az életét, hogy a körülötte lévő orvosok rögtön cselekedni tudtak, mert hamar rájöttek az anya tettére. A nőt a rendőrség a kórházban őrizetbe vette, hétfőn pedig le is tartóztatták. Nikoletta ismerősei sokkot kaptak a hír hallatán.

MINDIG IMÁDTA A GYEREKEIT, PÉLDÁS ANYAKÉNT ISMERTÜK, AKI MÉG CSAK KEZET SEM EMELT SOHA A GYEREKEIRE, EGYSZERŰEN NEM ÉRTJÜK, MI ÜTHETETT BELÉ

– mondta el a Borsnak a család egyik férfi ismerőse. Egyelőre nem tudni, hogy az asszony miért mérgezte meg szándékosan a kislányát, a klinikai szakpszichológus szerint mentális okai is lehettek.

 A másfél éves gyereket Nikoletta azonnal kórházba vitte, az orvosok meg tudták menteni az életét
A másfél éves gyereket Nikoletta azonnal kórházba vitte, az orvosok meg tudták menteni az életét © shutterstock
ALAPVETŐEN A SZÜLÉST KÖVETŐEN KIALAKULHAT SÚLYOS SZÜLÉS UTÁNI DEPRESSZIÓ, AZAZ OLYAN BESZŰKÜLT TUDATÁLLAPOT, AMITŐL AZ EMBER TUD OLYAT TENNI, GONDOLNI, AMI ELRUGASZKODIK A REALITÁSTÓL. ILYENKOR AZ ANYA AKÁR A SAJÁT GYEREKE ELLEN IS FORDULHAT. EZ MÉG SZÉLSŐSÉGESEBB LEHET, HA EHHEZ AZ ÁLLAPOTHOZ KAPCSOLÓDIK TÉVESZME VAGY HALLUCINÁCIÓ
– mondta a Borsnak Makai Gábor. – Megeshet, hogy már a szülést megelőzően is jelen lehetett súlyos személyiségzavar, ami további rizikófaktort jelenthet, mint ahogyan az is, hogy várt gyermek, vagy nem kívánt terhességről van e szó – tette hozzá.

Forrás

Add Comment