Ez a művész szemétből készít szobrokat, hogy felhívja a figyemet a környezetvédelemre!

Mindenki tudja, hisz nyílt “titok”, hogy a világ tele van szeméttel, amit mi emberek dobáltunk el az évek alatt. A napi szinten megvett zacskók, szatyrok, műanyag palackok, papír poharak és egyéb műanyagból készült csomagolóanyagok mind-mind a tengerben és óceánokban na meg a vízpartokon végzik, ahol csak hosszú-hosszú évszázadok alatt bomlik le ám ezalatt rengeteg állat és nem kizárt, hogy emberéletet is követel.

Sokan mind a mai napig veszik a palackos üdítőket, ásványvizeket, melyeknek csak egy bizonyos része hasznosítható újra, a többi viszont árt a világnak. Persze már vannak cégek és egyéb alapítványok, melyek próbálják megfékezni a káoszt, de nem tudnak akkora sikereket elérni, mintha mind együtt összefognánk a Föld és az állatok védelme érdekében.

Akadnak vállalatok, akik olyan autóutakat készítenek, melyekbe műanyagpalackokat építenek, csinálnak olyan játszótereket, melynek talajába elhasznált gumiabroncsokat döngetnek. Van olyan illető, aki úszó szigeteket készített műanyagpalackokból, de mai cikkünk főszereplője Artur Bordalo portugál származású utca művész szemétből készített szobrokat. A művészt már több, mint 200.000 követik és ez a szám napról napra csak emelkedik. A kreatív férfi mottója:

“Egy ember szemete a másik ember kincse”. Nézzétek meg ti is Artur műveit és oszd meg, ha neked is tetszik az ötlet.


Add Comment