10 VÉGZETES HIBA, AMI ELPUSZTÍTJA A PÁRKAPCSOLATOT. A 3.-RA FIGYELJ ODA NAGYON!

Egy párkapcsolat a legszebb dolgokat tudja adni egy embernek, ha boldog és kiegyensúlyozott a két fél közti viszony. Azonban sajnos a legtöbb pár az idő múlásával sokkal több negatívumot lát a másikban és az egész kapcsolatban, mint amennyi szép, boldog pillanatot. Egy kapcsolatban senkinek nem kéne szenvednie, eltűrnie, feladnia magát. Mik azok a dolgok, amikre már a legelső időszakban oda kell figyelni?

1. Nem várhatjuk el, hogy a párunk megváltozzon a kedvünkért. Mindenkinek vannak hibái, ahogy a párodnak, neked is. Ne akard mindenáron megváltoztatni a másikat, mert a kudarc elkerülhetetlen lesz. Hagyni kell, hogy mindenki maga jöjjön rá, hogy miként lehet jobb.

2. Nem kell, hogy mindig a tiéd legyen az utolsó szó, inkább törekedj arra, hogy megértsd a párodat, valószínűleg ő sem jókedvében veszekszik, hanem szeretné, hogy megértsd őt. Az állandó harc az utolsó szóért sehová nem vezet .

3. Ne engedjük meg, hogy egy harmadik személy is beleavatkozzon a kapcsolatunkba , legyen szó egy közeli családtagról, barátról. Bármennyire is szeretné néhány ember, hogy ő legyen a kapcsolatotok megfejtője, a közös problémáitok csak kettőtökre tartoznak, így nektek is kell megoldanotok őket.

4. Ne vegyük félvárról a párunk lelki és testi szükségleteit. A nemtörődömség és a megszokás egyenes út a szakításhoz, ezért erre különösen oda kell figyelni.

5. A haragot, magadban tartani, nem tanácsos, mert az senkinek sem tesz jót. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden nap egy agresszív, elviselhetetlen hisztizőgépként kell viselkedned a pároddal.

6. Minden ember más, mindenkinek eltérő véleménye van a dolgokról, de ezt tisztelnünk kell, főként ha a párunkról van szó. Éppen ez a szép két ember kapcsolatában: vannak különbözőségeik, de ez sokkal inkább előny mint hátrány.

7. Ha hibáztunk, ismerjük be. Ne hagyjuk, hogy a büszkeségünk felülkerekedjen. Kérjünk elnézést, mert egy őszinte, nyílt kapcsolat bármilyen konfliktust képes megoldani.

8. Beszélgessünk, kommunikáljunk a párunkkal, bármilyen témáról is legyen szó. Alapvető elvárás, hogy végighallgatod a másikat, akármiről is mesél neked, mert ezt azért teszi, mert szeretné, hogy meghallgasd. Ha problémátok van – akár egymással, akár bármi mással a világon – beszéljétek meg!

9. A mindkettőtöket érintő döntéseket közösen hozzátok meg, mert ha párunk feje fölött döntünk, abból semmi jó nem sülhet ki. És a kulcsszó itt is: kompromisszumkészség!

10. A párkapcsolat, házasság megőrzéséért, fenntartásáért időt és energiát kell áldozni, mert anélkül nem tud működni megfelelően, és mindenki szenvedni fog. És ne feledd: ha valami kezd elromolni, akkor nem egyből eldobni kell, hanem megpróbálni megjavítani…


Add Comment