Annyira féltek az apjuktól a tatabányai gyerekek, hogy nem mertek hazamenni az iskolából

Rendszeresen bántalmazta gyerekeit egy tatabányai férfi, így a kiskorúak annyira féltek az apjuktól, hogy nem mertek hazamenni az iskolából – így derült fény a súlyos atrocitásokra.

A férfi egyedül nevelte gyermekeit, egy, a 12. életévét betöltött kislányt és egy 8 éves fiút. A türelmetlen apa a gyerekek apróbb csínytevéseit brutális veréssel torolta meg, pálcával, majd pofonokkal akarta jobb belátásra bírni a kisfiút és a kislányt. Ezután megfenyegette a gyermekeket, hogy másnap bemegy az iskolába, és ha ott problémáról szerez tudomást, ismételten bántalmazza majd őket.

A gyermekek másnap az iskolában a pedagógusoknak beszámoltak a verésről, elmondva, hogy félnek hazamenni. A látlelet szerint a brutális verések következtében az egyik gyermeknek a bal térdkalácsa, a másiknak a bal combja bevérzett, 8 napon belül gyógyuló sérülések keletkeztek rajtuk.

Bár a rovott múltú apát – más, korábbi bűntettei miatt – csak próbára bocsátással büntette a bíróság, a gyerekbántalmazás miatt az ügyészség a vádiratban súlyosítást kért. A vádhatóság indítványozta a próbára bocsátás megszüntetését, továbbá azt, hogy a bíróság a vádlottat – tárgyalás mellőzésével – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Forrás: www.blikk.hu