Hogyan fogjátok egymást kezét? Ezt árulja el rólatok!

A kézen fogva sétálás, a szerelmesek egyik védjegye. Onnan tudják az emberek, hogy két ember összetartozik, hogy kézen fogva sétálnak az utcán. A pszichológusokat nagyon komolyan foglalkoztatja, hogy milyen titokzatos dolgok húzódnak meg egy-egy kézfogás mögött. Van-e mögötte érzelmi jelenség vagy nincs.

Néhány tanulmány során kiderült, hogy mit is jelentenek a kézfogások egy párkapcsolatban, erről készítettünk egy összeállítást, hogy minden embernek tudomása legyen róla.

Az ujjak enyhe összefonódása: a tisztelet.

A kapcsolatod érzelmi szempontból stabil, és teljes mértékben megbízol a partneredben. Nem félsz kimutatni, hogy párkapcsolatban vagy. Hagysz elég személyes teret a másiknak, valamint tiszteletben tartod a másik érzéseit és egyéniségét.

Kéz a kézben: felelősség.

Ebből a kézfogásból kiderül, hogy ki irányítja a kapcsolatot. A vezető az, akinek a tenyere lefelé néz. Ha a férfiak meg akarják védeni vagy nyugtatni a társukat, így fogják meg a kezüket.

Összefonódott ujjak: gondoskodás.

Ez a kézfogás a mélyebb érzésekhez köthető, nem pedig a fizikai vonzerőhöz. Megpróbálsz becsületes lenni, anélkül, hogy elrejtenéd a gyengeségeidet és hibáidat. A kapcsolatod maximálisan a bizalomra épül.

Kisujjak összekulcsolása: flört.

A kapcsolat a flörtölő szakaszban van. Új dolgokat tudtok meg egymásról, de még nem álltok készen, hogy bármilyen felelősséget vállaljatok.

Véletlen érintés: rejtett érzések.

Ha egymás mellett sétáltok, és gyengéden megérinted a partnered kezét, de nem tartod ott sokáig, akkor azt jelenti, hogy rejtett érzelmeket próbálsz küldeni felé. Ebből kiderül, hogy többet érzel, mint pusztán barátság.

Az ujjak tartása: bizalom.

Ha így fogod meg a párod kezét akkor tiszteletet és lojalitást mutatsz felé, és, hogy kész vagy megvédeni őt. Az, akinek a kezét így tartják, a teljes bizalomról árulkodik.

A csukló fogása: vonzerő.

Ez a kézfogás eléggé agresszívnek tűnhet, de azt mutatja, hogy fizikailag vonzódtok egymáshoz és hogy tényleg szükségetek van egymásra. De ez a gesztus azt is jelenti, hogy az egyik személy kemény és önző.

Átkarolás: a szenvedély.

A kapcsolat alanyai nagyon közel állnak egymáshoz. Ez egy közös nevező a séta és az ölelés között. Ha csak az egyik partner mutatja ezt a gesztust, akkor azt jelenti, hogy az a partner birtokol.

Karöltve: egyfajta biztonság.

Egy hölgy azt mutatja, hogy segítségre van szüksége. Ez egy klasszikus gesztus, amely azt mutatja, hogy a kapcsolat stabil. Ám ez a gesztus nem azt jelenti, hogy a felek szerelmesek.