Most! Hidegbetörés JÖN! Borzasztóan lehűl a levegő! Hatalmasat zuhan a hőmérséklet! EZEN A NAPON tör be a hideg

Érkezik a hidegbetörés – 10-12 fokot zuhan a hőmérséklet
Szombaton a jelenleginél több fokkal hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, jóformán mindenütt egy bő 10-12 fokos hőmérséklet visszaesésre számíthatunk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebookon.

MARKÁNS LEHŰLÉS – MÉG EGY NYOMÓS OK AZ OTTHONMARADÁSRA

A szombati napon a jelenleginél több fokkal hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, amely hatására jócskán befékez a tavasz, már ami a hőmérsékletet illeti. Jóformán mindenütt egy bő 10-12 fokos hőmérséklet visszaesésre számíthatunk

🌧
🌦
🌨
🌬

A csapadékhullás péntek este veszi kezdetét, kezdetben eső, zápor várható, majd szombaton késő délután – a hideg légtömeg beáramlásával – halmazállapot váltás történik, bár ehhez hozzá kell tenni, hogy egyben szűnik is a csapadék. Észak felől támad a hideg levegő, így nagyobb eséllyel ott, kiemelten a magasabban fekvő vidékeken, hegyekben várható havas eső, havazás. 
A szél egyre nagyobb területen észak, északkeletire fordul, megerősödik és viharossá fokozódik 

A sors pikantériája, hogy a hidegbetörés pont a csillagászati tavasz kezdetére időzít. A tartóssága pedig a valószínűségi előrejelzés alapján: pár nap, majd ismét lassú (az átlagos köré) melegedés történik.

Rövid prognózis: MARADJATOK OTTHON! 

(Megelőzve a fő kérdést: 8 (É) -> 18 (D) között alakul a maximum-hőmérséklet szombaton, de hirtelen és gyorsan jön a hideg levegő, így estefele IGEN, van esély a vegyes csapadékra (a jelen állás szerint) ) Forrás: https://www.facebook.com/

Add Comment