KIADTÁK A FIGYELMEZTETÉST! Viharos erejű széllökések, ónos eső, rengeteg hó érkezik éjszaka, mutatjuk hol!

Csütörtökre virradóra megint hidegfront vonul át hazánkon. Hatására újabb havazás várható, és még nagyobb területen viharossá fokozódik a szél.

Csütörtök estig a havazásból, hózáporokból általában lepel – 5 centiméteres friss hóréteg alakulhat ki, de lokálisan ennél több is lehullhat egy-egy intenzívebb gócból (erre nagyobb esély a keleti, északkeleti vidékeken van).

Szerdán napközben főleg a középső országrészben fordulhatnak elő viharos (60-65 km/óra) széllökések.

Csütörtökön már a Dunántúlon is nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, ekkor a legerősebb lökések meghaladhatják a 70-75, gomolyfelhők környezetében és a hegyekben akár a 80 km/órát is.

A szél szerdán esetleg a magasabb hegyekben, csütörtökön elsősorban az ország nyugati felén a frissen lehulló havat hordhatja. Szerda este északkeleten átmeneti ködfoltok képződhetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan 5 centimétert meghaladó friss hóréteg kialakulása miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére, a csütörtöki napra vonatkozóan.

A viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Vas, Veszprém, Fejér, Somogy és Zala megyére. Somogy és Zala megyében az ónos eső veszélye miatt is figyelmeztetés érvényes.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Add Comment