5 PERCE ÉRKEZETT! VÉGRE!!! Kiderítették! EZ a koronavírus legnagyobb ellensége >>>

Megjelent az első randomizált, kontrollált vizsgálat a COVID-19 nagy dózisú D-vitamin terápiával történő kezeléséről – írta a Facebookon a D-vitamin-hiány és kezelése privát Facebook-csoport.

A tanulmány eredményei alapján a nagy dózisú D-vitamin terápia bizonyulhat a súlyosabb állapotú a COVID-19 betegek egyik leghatékonyabb kezelési módjának. A nagy dózisú D-vitamin terápia közel nullára csökkentette a D-vitamin csoport intenzív osztályon történő ápolásának szükségességét. A vizsgálatot a spanyolországi Córdobában, a Reina Sofía Egyetemi Kórházban hajtották végre.

– A vizsgálatban 76 COVID-19 fertőzött beteg vett rész és mindegyiküknél radiográfiailag igazolt tüdőgyulladás is kimutatható volt.
– A résztvevők átlagéletkora 53 (±10) év volt.
– Noha ez már nem az ellátás szokásos eleme, minden beteget hidroxi-klorokinnal és azitromicinnel, és szükség esetén széles spektrumú antibiotikummal kezeltek.
– Az intenzív osztályra való felvételt egy bizottság határozta meg, amely intenzív terápiás szakemberekből, tüdőgyógyászokból, belgyógyászokból és az etikai bizottság tagjaiból állt.


– A résztvevőket két csoportra osztották. A tesztcsoportba 50, a kontroll csoportba 26 fő került.
– Mindkét csoport hasonló kiinduló paraméterekkel rendelkezett kor, nem, társbetegségek (tüdő, keringési, vese, diabétesz, immunszuppresszív kezelés alatt állók) tekintetében.
– Az egyetlen fő különbség, hogy a teszt csoportban a magas vérnyomás betegség előfordulása több mint kétszeres volt a kontroll csoporthoz képest (57.69% vs. 24.19%).

– A tesztcsoport résztvevői A D-vitamin egy aktív metabolitját, Calcifediolt (más néven Calcidiol) kapták, ami 3,2 x hatékonyabban és gyorsabban képes megemelni a szervezet D-vitamin szintjét mint a D3-vitamin. További előnye, hogy jobb a bélrendszerből történő felszívódása, illetve a D3-vitaminnal szemben ezt a formát már nem kell a májnak átalakítania.
– A tesztcsoportban beadott dózis az első napon 0,532 mg, majd a harmadik és hetedik napokon 0.266 mg Calcifediol volt. Ezek az adagok átszámítva 106,400 NE és 53,200 NE D3-vitamin dózisoknak felelnek meg (1 mcg  25(OH)D = 200 NE D3-vitamin).

A vizsgálat eredményei

A kontroll csoport 50 százaléka szorult  intenzív ellátásra, közülük ketten elhunytak.
A D-vitamin kezelésben részesülő csoport közül csupán 1 ember, a csoport 2 százaléka került az intenzív osztályra és a csoportban nem történt halálozás.

EZ ÓRIÁSI EREDMÉNY, hiszen a D-vitamin terápia 50%-ról 2%-ra csökkentette az intenzív osztályra kerülés esélyét!
Mely hatásmechanizmusok révén segíthet a D-vitamin a COVID-19 betegség esetében?
– Csökkenti az akut respirációs distressz szindróma (ARDS) kialakulásának esélyét.
– Csökkenti a Bradykinin vihar kialakulásának esélyét.

– Csökkenti a citokin / kemonik vihar kialaulásának esélyét.
– Csökkenti a gyulladáskeltő és -fokozó anyagok szintjét (IL-6).
– Szabályozza a renin-angiotenzin-rendszer működését.
– Szabályozza a neutrofil aktivitást.
– Fenntartja a tüdő hámgát integritását.
– Támogatja a tüdő hámsejtjeinek regenerációját.
– Csökkenti a fokozott koagulációt.

D-vitamint mindenkinek napi szinten ajánlott szednie, mert a betegség kialakulásának és annak súlyosabbra fordulásának az esélyeit is hatékonyan képes csökkenteni.
D-vitamin hiány esetében legalább 3 hónapig 10.000 NE, szinten tartásra pedig naponta 5.000 NE dózis szedése javasolt.

Add Comment