Nem fogunk örülni annak, ami a következő napokban az országra vár

Hajnalban a középső és a keleti tájakon többfelé lehet havazás, hózápor, majd északnyugat felől csökken a felhőzet. Délelőtt a Tiszántúlon még hullhat a hó. Délutánra kisüt a nap, de ÉNy felől újabb felhők érkeznek és estétől ismét előfordulnak hózáporok.

Megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik az ÉNy-i szél, mellyel igen hideg levegő húdul hazánk térségébe. Délután 0-5 fok várható.

Csütörtök

Hajnalban szórványosan, napközben elszórtan alakulhat ki újabb havazás, hózápor. Tovább hűl a levegő: délután már csak 0 fok körüli értékeket mérhetünk – ezt azonban az erős, több helyen viharos szélben még hidegebbnek érezzük majd.

Péntek és szombat

Felhőátvonulások lesznek elszórtan hózáporral. Azonban a Miskolc-Szeged vonalon akár tartósabban is havazhat. Csak szombatra mérséklődik az erős, olykor viharos északi szél. Tovább csökken a hőmérséklet, tovább támad a tél: szombat reggelre már zord, -10 fok alatti hideg várható, és délután is egész napos, országos fagy ígérkezik.

Vasárnap

Friss, tiszta, tartósan fagyos idő valószínű. Esetleg néhol lehet zúzmarás köd, vagy hószállingózás. Reggel -10, délután -2 fok várható

– írja a Köpönyeg.hu.-írja a life.hu.

Add Comment