Próbáld ki a Neuromin agyserkentő kapszulákat, pörgesd fel a memóriád.

Tudod mi áll az állandó sarokfájdalom mögött? Íme, 5 ok, mely megkeserítheti az életed

Azok számára, akik sarokfájdalommal küzdenek, minden nap egy harc lehet. A makacs fájdalom megnehezíti a közlekedést, állás, és a mindennapi munkát is. Ha ezzel a problémával küzdünk, és meg szeretnénk könnyíteni az életünk, nézzük meg, mi okozhatja a fájdalmat, és hogyan védekezhetünk ellene.

Ízületi gyulladás

azok, akiknek lúdtalpuk van, vagy valamikor életük során bokasérülésük volt, hajlamosabbak az ízületi gyulladásra. Ebben az esetben a legjobb, ha diétásabb, ízületbarát étrendre térünk át, hogy óvjuk ízületein egészségét, és elkerüljük, vagy csökkentsük a gyulladást. Fogyasszunk halat, szóját, egészségesebb olajokat, cseresznyét, brokkolit, zöld teát, citrusféléket, teljes kiőrlésű gabonát, fokhagymát.

2. Talpi fascia gyulladás

A talpi fascia egy erős kötőszövet, mely összeköti a sarkat és a lábujjakat. Lengéscsillapító szerepe is van, megadja a talp ívét. A láb-és talpfájdalmak nagyrészét ez a kötőszövet gyulladása okozza. Azoknál fordul elő leginkább, akik futnak, vagy sokat gyalogolnak. Kezelhetjük ezt a részt, ha leülve nyújtjuk egy keveset, hogy edzésben legyen, és ne érje egyszerre nagyobb megterhelés. Fogjunk egy törölközőt, tűrjük össze, tegyük be a talpunk alá, és ennek a segítségével húzzuk a lábunk magunk felé. Ismételjük meg párszor, majd lábujjhegyre állva végezzünk sarokemelgetést.

3. Stressz törés

Leginkább a sportolók körébe fordul elő, hiszen ezek csontjai állandóan ki vannak téve a nagyobb megterhelésnek. Az állandó terhelés következtében a csontokban ún. mikrósérülések keletkeznek. Kezelése általában egyszerűbb, mint egy rendes törésnek. Kímélni kell a lábat, és a sérült részt rögzíteni, ajánlott csökkenti a gyulladást, és a gyógyulás után megváltoztatni az edzéstervet.

4. A zsírpárnák elsorvadása

Idővel a sarkunkban levő párnák elsorvadnak, így járáskor, futáskor a sarok csontjai sokkal jobban érintkeznek a kemény talajjal. Ez a második legnagyobb oka a sarokfájdalmaknak. Ebben az esetben ajánlott speciális betéttel ellátott, kipárnázottabb cipőt hordani.

5. ÍnhüvelygyulladásFelejtsd el a Memolife-ot, itt a legújabb agyserkentő.

Egyoldalú megerőltetés esetében begyulladnak az ínhüvelyek, ilyenkor az ínhüvely megduzzad, és a megváltozik a csúszást segítő anyag összetétele.
csökkenteni kell a gyulladást minél hamarabb, majd az ezt követő pihentető időszak után ajánlott mozgatni, tornáztatni, hogy elkerüljük az újabb gyulladás kialakulását
ebben az esetben is a törölközős emelgetés, és láb-sarok feltámasztás, pihentetés ajánlott.

Add Comment