Fontos tudni! Ezért kell mindig lecsukni a WC-fedelet, mielőtt lehúzod!

Átlagosan az emberek életük 3 hónapját töltik a fürdőszobában. Tetszik vagy sem, a fürdőbe járás a mindennapjaink óriási része, mégis van egy meglepően gyakori higiéniai hiba.

Kerülje el a csírafelhő kialakulását a fürdőszobájában.

A kutatás kimutatta, hogy ha nyitott fedéllel öblítünk, a fürdőszoba összes felülete fertõzõ anyaggal bevonódik. Tehát reméljük, hogy vagy bezárja a fedelet, vagy fogkefefedőt használ!

A kutatók azt találták, hogy amikor a WC-t öblíti le, a széklet és a baktériumok akár 15 méter magasra is felrepülnek. A tudósok gyakran ezt az aeroszolhatást „toalettpucsnak” nevezik.

Az ok, amiért a vécélakók olyan veszélyesek

Ez nem csak a higiéniáról szól, hanem az egészségünket is veszélyezteti. Az összes csíra között, amellyel a WC-vel szennyeződik, az E. coli baktériumok a legveszélyesebbek. Megfertőzhet bárkit, aki a következő 4-6 órában belép a szobába. Egyes E. coli törzsek olyan betegségeket okozhatnak, amelyek hasmenést és hányást eredményeznek.

A vegyszerek nem távolítanak el mindent

Lehetséges megoldás lehet az összes felület tisztítása minden öblítés után. De sajnos nemcsak idő- és pénzigényes, de a tisztító vegyszerek még veszélyesebbek is, mint maga a WC-toll. Túlzott használat esetén irritálhatják a tüdőt, és égethetik a szemet és a bőrt.

egyéb hibákat, amelyeket a fürdőszobában követünk el

Ne próbáljon túl sok időt tölteni a WC-vel, mivel az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy ez aranyér provokálhat. Ez azért történik, mert amikor a WC-n ül, az ereid megtelhetnek vérrel, és hatalmas nyomást érezhetnek.


Csukja le a fedelet, mielőtt leöblítené a WC-t? Milyen egyéb higiéniai szabályokat fedezett fel nemrégiben?