Magyarország: A 17 éves Tamara és édesanyja, ebben a viskóban lakik fűtés és villany nélkül – ” Összebújva alszunk, de még így látjuk a leheletünket éjjelente, mivel… “

Se fűtés, se villany abban a néhány négyzetméteres kis viskóban, melyben egy anya és 17 éves lánya él Komló külvárosában. A nőt leszázalékolták, így egy rokkant nyugdíj jelenti a bevételüket.

A nehéz körülmények ellenére Sebestyén Erika mindent megtesz, hogy a lánya tanulhasson. Tamara két iskolába is jár. Ismerjétek meg történetüket és ha tudtok, segítsetek nekik!

Más a szőlőt és gyümölcsöt műveli, Erika és 17 éves lánya viszont a túlélésért küzd Komló külvárosában, Határtetőn. Egy éve élnek ebben a viskóban, ahol a vizet a kerti csapból szerzik.

– Elváltunk és ezután kezdődött minden. Mennünk kellett, ezután pedig albérletről albérletre jártunk, még az anyaszálláson is megfordultunk – vallotta be Erika.

“Spóroltunk és megvettük ezt a viskót”

Az édesanya elmondása szerint annyit össze tudtak spórolni, hogy Komló külvárosában egy telket tudtak venni, egy összetákolt ki házzal.

“Az az álmom, hogy otthont adjak a gyermekemnek” Erika bevallotta, hogy minden álma, hogy egy olyan otthont teremtsen, ahol lánya Tamara megfelelő körülmények között élhessen.

Tamara két iskolában is tanul
A 17 éves lány elmondta, az érettségire készül Magyarhertelenden, de emellett egy másik iskolát is végez, hogy mihamarabb segíteni tudjon édesanyjának.

50 ezer forintból élnek
Több egyesület is segíti a félresiklott édesanya és lánya életét. Most a Komlói Fekete Láng Egyesület falat épít a viskó köré, hogy legalább az áramot és a fűtést be tudják vezetni.

Add Comment