Koronavírus:Mától bekeményít a rendőrség!

Hazánkban is egyre több áldozatot követel a koronavírus, több napon keresztül pedig 2000 feletti pozitív esetet regisztráltak. Emiatt pedig újabb szigorításokról döntöttek, a rendőrök is még jobban bekeményítenek.

Október 23-ától fogva a sportrendezvényeken is és a szabadtéri gyűléseken is kötelezővé tették a maszkok viselését, azonban Orbán Viktor a következőt is kijelentette: 

“Utasítottam a belügyminisztert arra, hogy szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak, és érje le, hogy a maszkviselés általánossá váljon.”

Az ATV Híradó pedig emiatt az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK) felkereste, majd érdeklődött az iránt, hogy milyen konkrét lépéseket tesznek majd a maszkviselés ösztönzésének érdekében.

Az ORFK pedig válaszában azt írta, hogy szigorúbb, hatékonyabb, de továbbra is arányos ellenőrzésről döntöttek. A rendőrök tapasztalatai szerint a legtöbb esetben elég egy egyszerű figyelmeztetés ahhoz, hogy felvegyék az emberek a maszkjukat. Sőt, sokszor még az is elegendő, hogyha valaki egyszerűen csak meglát egy egyenruhást, és már veszi is fel.