2 perce jött a hír : ELMARAD IDÉN A MINDENSZENTEK ÜNNEPLÉSE? ÍME A SZABÁLYOK >>ÍGY LEHET majd látogatni a temetőket az ünnepekkor >>>>

1 perce jött a hír : ÍME A SZABÁLYOK >>ÍGY LEHET majd látogatnia temetőket az ünnepekkor >>>>

Az RTL Klub kérdésére, miszerint Magyarország a járvány második hullámában lakosságarányosan az egyik legrosszabb helyzetben lévő ország, Müller Cecília kijelentette: ez nem igaz, a kijelentés nem helytálló.

A WHO adatai szerint Magyarország az európai középmezőnyben van, hiszen a fertőzöttek számát tekintve a 10., a halálozási arányt tekintve pedig a 17. helyen áll az ország.

A halottak napjával, illetve a temetőlátogatásokkal kapcsolatban Müller Cecília megerősítette, hogy a korábbi ajánlások maradnak érvényben: el kell kerülni a csoportosulást. Azok,

akik egy háztartásban élnek, együtt látogathatnak el a temetőkbe is.Sok család ilyenkor találkozik a távolabb élő szeretteikkel. Az országos tiszti főorvos arra kérte az embereket, hogy ilyen esetben – egymás védelme érdekében – továbbra is tartsák meg a másfél méteres ajánlott szociális távolságot.

Különösen a tömegközlekedési eszközzel a temetőkbe érkezők figyelmét hívta fel arra, hogy vigyenek magukkal szájmaszkot és kézfertőtlenítő szert, és használják is.

A lélegeztetőgépen lévő betegek felgyógyulási arányával kapcsolatos kérdésre Müller Cecília elmondta, ne ijedjünk meg, ha valaki középsúlyos állapotban kórházba kerül.

Szlávik János főorvostól származó információkra hivatkozva azt mondta, hogy a betegek mintegy 50 százaléka lekerül a lélegeztetőgépről, ami kifejezetten jó aránynak számít.-írja hirado.hu