8 dolog amiről mindenki hallott már, de nem látta még! Most, megmutatjuk őket

8 dolog, amit mind hallottunk, de soha nem láttunk

Vannak szavak, amelyeket gyakran hallunk a hírekben, vagy akár önmagunkat is használjuk, de nem tudjuk megjeleníteni. Csak nagyon homályos elképzelésünk van arról, hogy néznek ki azok a tárgyak, amelyekért állnak.

FEKETE DOBOZ

Paradox módon manapság a fekete doboz általában narancssárga gömb. Számos változat létezik arról, hogy miért kapta a nevét:

Az első repülők fekete és téglalap alakúak voltak.
Misztikájuk miatt: tartalmuk szinte mindenki számára titkos marad.
Az első felvevők fekete korommal borultak be, miután egy repülőgép lezuhant.

DNS

Mindenki tisztában van azzal, hogy néz ki a híres DNS-spirál. De kevesen tudják, hogy a molekula hossza miatt szabad szemmel is látható.

Ehhez elő kell készítenie egy bizonyos megoldást, A DNS szálszerű szálakká válik, amelyek nyárs köré tekerhetők vagy rostos anyaggá száríthatók, mint amely a fotón látható.

MASTODON

A mastodonok hatalmas gyapjas állatok voltak, masszív agyarral. Ezek az óriások még mamutok előtt is éltek bolygónkon.

Valójában nagyon hasonlítottak a mamutokra, és a laikus könnyedén összekeverhette ezt a két emlősöt.

GIBRALTÁR

Gibraltár egy brit tengerentúli terület, amely az Ibériai-félsziget déli részén található, és közös határt mutat Spanyolországgal.

Ez egy nagyon érdekes hely: egy földdarab, amelynek területe mindössze 6,6 négyzetkilométer (6,8 négyzetkilométer), ahol angolul beszélhet, fontban fizethet, és Afrikát láthatja a Gibraltári-szoroson túl. Gibraltár az egyetlen hely Európában, ahol a majmok vadon élnek.

BITCOINS

Pontosabban: a bitcoinok nem hasonlítanak semmire: digitális pénznemek, fizikai egyenértékűek.

Azonban 2011 óta a Casascius Bitcoin Mint cég “készpénz-bitcoinokat” bocsát ki. Az érméken cím és kulcs található, hologram alatt.

Ezeket a tokeneket és kártyákat készpénzfizetésre használják. Élénk numizmatikai érdeklődés tárgyai is.

ELEFÁNT FARKA

Az elefánt farkának említésekor sokunknak valami vékony és megmagyarázhatatlan eszébe jut. Mint kiderült, az elefánt farkát hosszú sörték borítják, akárcsak egy ecset. Az afrikaiak ezeket a hajszálakat karkötők készítéséhez használják.

A NAGY HADRON ÜTKÖZŐ

A világ legnagyobb kísérleti létesítménye Genf mellett, Svájc és Franciaország határában található. Fentről nem látható, mivel a föld alatt van.

Nyersen fogalmazva, az ütköző egy 17 mérföld (27 km) hosszú zárt cső, ahol az elemi részecskék felgyorsulnak és ütköznek, hogy még kisebb töredékekké váljanak.

LICENSES ADOBE TERMÉKEK

Ha valaki nem látta őket. (Nem utalunk semmire.)