Így alakult a világ leghíresebb testvérek élete, akik egy testen osztozkodtak meg

A nővérek szülei egy gyermeket vártak.

Abigail és Brittany 1990. március 7-én született Minnesotában. Az ikrek születése valódi meglepetést okozott mind az orvosoknak, mind a szüleiknek, akik csak egy lányra számítottak – az ultrahangvizsgálatok nem mutatták ki az ikreket vagy a baba fejlődésében jelentkező eltéréseket.
Szülés közben a lányok anyja rájött, hogy valami rosszul megy: az orvosok pánikba estek, és sokáig nem mutatták meg a babát. Amikor a szülők végre meglátták az ikreket, azonnal megszerették őket, és az orvosok minden félelme eltűnt.

A nővérek életét életük első perceiben fenyegetés fenyegette. A statisztikák szerint a 30 millió összekapcsolt ikerből csak egy test marad életben. A többiek belső szervei a születést követő első 24 órában meghibásodnak. És az orvosok negatív prognózisa ellenére az ikrek legyőzték ezt, és évről évre úgy fejlődtek, mint egy közönséges gyermek.

Még a lányok szétválasztásáról sem tárgyaltak: ez a megoldás vagy megöli az egyik lányt, vagy rontja mindkettőjük életét. Az ikrek pedig maguk is ellenezték a műtétet: megszokták, hogy együtt élnek, van valaki a közelükben, valaki, aki megérti és támogatja a másikat.

Utazás

Szüleik mindent megtettek annak érdekében, hogy a nővérek közönséges gyerekeknek érezzék magukat, annak ellenére, hogy nincs információ az esetükről. A család rendes iskolát talált a lányok számára, ahol megtanultak nem figyelni más emberek külsejére, és barátokat találtak.
A család soha nem engedélyezte, hogy bárki kísérletet végezzen az ikrekkel, még akkor is, ha ez elősegíthette jövőbeli fejlődésük és egészségi állapotuk előrejelzését.

Hogyan működik a lányok teste?

2 fej, 2 láb és kar, 2 gerinc, 3 tüdő, 2 szív, 1 máj, 2 gyomor, 3 vese, közös keringési rendszer és közös nemi szervek – a lányok anatómiája egyedülálló, és az orvosok még mindig nem értik hogyan képes a testük ilyen jól működni.
Minden iker csak a testének az oldalát tudja irányítani, és nem érzékeli a másik nővér érintését. Például Abby nem érzi, ha valaki kezet fog Brittany-nak és fordítva. Gyerekkorukban a lányok megtanulták szinkronizálni mozgásaikat és összehangolni cselekedeteiket. Mindez olyan tökéletesen működött, hogy könnyen megtanultak zongorázni, úszni, biciklizni és sportolni.

A tudósok úgy vélik, hogy a lányok olyan idegi kapcsolatokkal rendelkeznek, mint más emberi test. Ezért a lányok olvashatják egymás gondolatait, e-maileket írhatnak anélkül, hogy konzultálnának a másik nővérrel, sőt befejezik egymás mondatait. Emellett intuitív szinten a test igényei szinkronizálódnak: amikor Abby inni akar, Brittany szomjas, és amikor egyikük meg akarja javítani a haját vagy sminkjét, a másik segít neki.

Miben különböznek az ikrek?

Egy ilyen komplex test kialakulásának problémái az idők folyamán elkezdtek megmutatkozni. 12 éves korában Abbynek és Bretagne-nak meg kellett küzdenie az egyikükkel: Abby nagyon gyorsan növekedni kezdett, a gerince pedig megnyúlt, ami közös mellkasuk törését eredményezhette. Az orvosoknak lassítaniuk kellett a növekedést és meg kellett menteniük a lány életét, de Abby még mindig 10 cm-t nőtt, így Bretagne-nak a lábujjain kellett járnia.
A sebészek, neurológusok és gyermekorvosok felkeresése gyermekkora óta rutin az ikrek számára. És állandó vizsgálataik ellenére Abbynak már tüdőgyulladása volt, és Bretagne-nak heteket kellett ágyban töltenie nővérével.

Abigail és Brittany Hensel

Abby és Brittany hasonló megjelenésük ellenére teljesen más személyiséggel és tulajdonságokkal rendelkeznek, Abby introvertált, szereti otthon tölteni az estéket, de imád parancsolni, és fél a magasságtól. Brittany viszont hiába csendes, imád időt tölteni a barátaival. Egyébként még az ételek íze is különbözik mindegyiktől: Abby utálja a tejet, de Bretagne könnyen meg tudja inni, de a húst vagy a halat.
Gyerekkorában a lányok gyakran verekedtek, de most képesek gyorsan kompromisszumot találni. Például Abby szereti a lila színt, Brittany pedig az arany színt, ezért van a szobájukban lila fal, arany polcokkal.

A ruhák kiválasztásakor nekik is gondjaik vannak – nehéz megtalálniuk mindkettejüknek tetsző kényelmes ruhákat. Emellett az általuk választott ruhákat egyedi ízlésüknek és méretüknek megfelelően cserélik.

Amiben egyetértenek, az az, hogy nem szeretik őket fényképezni vagy bámulni. Jól állnak idegenek kérdéseinek megválaszolásával vagy beszélgetéssel valakivel, de az emberek ritkán értik meg őket, ezért a nővéreknek gyakran el kell bújniuk a barátaik mögé.

Az iskolában az ikrek mindig külön vizsgáztatták – különböző feladataik voltak, és figyelték őket, így nem adtak egymásnak tippeket. Szinte kivétel nélkül különböző fokozatuk volt – Abby jól áll a természettudományokban, Bretagne pedig hajlamos a humanitárius tárgyakra.
A lányok nehezen viselték a vezetői vizsgát: kétszer kellett vizsgázniuk. Abby irányította a pedálokat és a sebességváltókat, Brittany pedig az irányjelzőket és a lámpákat figyelte.

Amit a nővérek csinálnak most:

A főiskola újabb kihívássá vált a Hensel nővérek számára. És nem csak nagyon jól sikerültek, hanem az egész világ számára bebizonyították, hogy normális aktív életet lehet folytatni akár egy testtel is, 2 ember számára.
A lányok mindig jóban voltak a gyerekekkel – iskolai vakációjuk alatt mindig bébiszitterként dolgoztak, így nem meglepő, hogy a tanítást választották munkájuknak.

Egyébként tizenéves korukban gyakran beszéltek arról a kívánságukról, hogy a jövőben nagy család legyen. Az orvosok biztosítják számukra, hogy gyermekeik lehetnek, de erkölcsileg nehéz kérdés, mert egy testük van 2 fő számára.

Most a lányok különböző végzettséggel rendelkeznek, és általános iskolában dolgoznak, különböző tantárgyakat tanítanak: Abby matematikát és fizikát, Bretagne irodalmat és történelmet tanít. De kapnak egy fizetési csekket 2-ért, ami nem jó.

Annak ellenére, hogy 2002 óta a lányok a média reflektorfényében voltak, néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy abbahagyják az újságírókkal való munkát, sőt leállították a közösségi oldalak frissítését. Lehet, hogy ezt a döntést azután hozták meg, hogy híresztelték, hogy Bretagne-ot eljegyezték.

Más összekapcsolt ikrek: Shivanath és Shivram Sahu:

Annak ellenére, hogy az összekapcsolt ikrek rendkívül ritkák – 200 000 gyermekből kb. Egy, a Hensel nővérek nem egyedüli példák az összekapcsolt ikrekre, akik boldog életet élnek.
Shivanath és Shivram Sahu egy apró indiai faluban születtek 2002-ben. A testvéreknek 4 karja és 2 lába van, testük azonban a has területén van összekötve. 2014-ben az ikrek elutasították az orvosok ajánlatát a szétválasztásra.

Más összekapott ikrek: Lori és George Schappell

Szüleik rögtön születésük után hagyták el Lorit és George Schappelleket, amikor meglátták a gyerekek összekapcsolt fejét. De ennek ellenére George híres countryénekes lett, Lorit pedig eljegyezték, sőt profi módon tekézett.

Add Comment