Miért alszanak Japánban a házaspárok külön

A kisebb házak és apartmanok nem akadályozzák meg, hogy sok japán pár különböző ágyakban vagy akár szobákban aludjon. Ez nem valamiféle intim kérdés vagy probléma a kapcsolatban, hanem valami, ami szerintük jó nekik.

Mi most megtudtuk, miért döntenek Japánban a házaspárok külön aludni, és mi nagyon szeretjük indokaikat.

Különbőző alvási ütem

Az első dolog, ami arra készteti a japán párokat, hogy külön lefeküdjenek, a különböző munkarend. A másik jelentős ember csak azért ébred fel, mert későn ért haza a munkából, vagy korán kellett távoznia, nem eredményez jó minőségű pihenést számukra. Ezért van értelme éjszakázni egy másik szobában. Ez zavartalan és egészségesebb alvást nyújt számukra.

A csecsemők az anyjuknál alszanak.

A japán anyák gyermekeikkel alszanak, és ezt nagyon fontosnak tartják, ezért az apának el kell döntenie, hogy ugyanazt az ágyat akarja-e megosztani, vagy másik szobába megy. Még a tudomány is bebizonyította, hogy az együttes alvás segíthet a szülőknek és a gyerekeknek pihentetőbb alvásban. Segíti a gyermeket a stabil hőmérséklet és pulzus fenntartásában (ami csecsemőkorban valóban kritikus), ugyanakkor csökkenti a hirtelen csecsemőhalál szindróma esélyét. Ez hozzájárul ahhoz is, hogy a gyermek jobb önértékelést kapjon, gyorsabban függetlenné váljon és nagyszerűen teljesítsen az iskolában.

Számukra a külön alvás békét jelent.

Míg sok pár, aki egyedül kezd aludni, azt gondolja, hogy a válás az ajtójuk előtt áll, a japánok ezt másként látják. Nagyra értékelik az alvásukat, és nem akarják, hogy alvás közben zavarják őket. Ez azt jelenti, hogy nincs szükségük és nem szeretik elviselni a horkolást, a nyugtalan alvást, a rugdosást stb. Bár egyeseknek nincs lehetőségük különböző helyiségekben aludni, mégis szeretnék, ha szépségükkel aludnának .

A párok már a régi múltban is külön aludtak.

A futonok pamutból vannak kitöltve, ami támaszt és kényelmet nyújt. Korábban csak egyszemélyes méretű ágyakat használtak ágyként. Tehát, még ha be is szeretnél ölelkezni kedveseddel, a lepedők közé, a hideg padlóra kerültél, és nem érzed jól magad. Ma már vannak olyan családok, amelyek még mindig használják ezt a fajta ágyneműt, különösen azért, mert nem sok helyet foglal el, és könnyen tárolható.