NAGY BAJ VAN! OLYAT jelentettek be MA REGGEL A koronavírussal kapcsolatban, amit NEM AKARTUNK HALLANI….

950 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 12 beteg

950 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 23 077 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 12 beteg, így az elhunytak száma 730 főre emelkedett, 5099-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 17 248 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 55%-a, a gyógyultak 39%-a budapesti. 589 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 36-an vannak lélegeztetőgépen. 

Ezekben a hazai városokban fog berobbanni a koronavírus-járvány

Közzétette a Nemzeti Népegészségügyi Központ a 38. heti szennyvízminta-vizsgálatok eredményeit, melyek alapján kiderült, elsősorban a nyugat-magyarországi városokban várható a vírusfertőzöttek nagyobb mértékű növekedése.

Mint ahogyan azt már több szakértő is hangsúlyozta, a koronavírus-fertőzöttek tendenciáinak alakulásában nagy segítséget nyújtanak a szennyvízminta-vizsgálatok, ugyanis azokkal 4-10 nappal előre lehet jelezni, ha egy adott helyszínen meg fog emelkedni az esetszám.

Ilyen esetekben a koronavírus ökökítőanyagának meglétét vizsgálják a mintákban, valamint annak koncentrációját, hogy a tendenciáról tisztább képet lehessen kapni. Ezek alapján Magyarországon egyértelműen látszódik, hogy legfőképpen Nyugat-Magyarországon várható a járvány kisebb-nagyobb mértékű berobbanása.

„Szombathelyen, Zalaegerszegen, Veszprémben, Kaposváron, Szekszárdon, Pécsett, Békéscsabán és Egerben is növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében” – írta az NNK.

Az NNK hozzáteszi, az általuk elvégzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok is mutatják, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Szeptemberben hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév, csaknem hatezer köznevelési intézmény több, mint tizenháromezer feladatellátási helyén. Az Operatív Törzs jelenleg 24 óvodában és 8 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 200 osztálynál és 9 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog!

Add Comment