AZONNALI ÁTÁLLÁS DIGITÁLIS OKTATÁSRA! >>> Holnaptól már nem léphetnek be az iskola épületébe!

876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 18 866 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, így az elhunytak száma 686 főre emelkedett, 4401-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 13 779 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 57%-a, a gyógyultak 40%-a budapesti. 463 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen.

Az egész felső tagozat nem léphet be egy orosházi iskolába koronavírus-fertőzés miatt

Több embernek is pozitív lett a koronavírustesztje az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában – közölte az intézmény a Facebook-oldalán. Az iskola közleménye szerint a fertőzöttek között van pedagógus és diák is.

A fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében a járási hivatallal és a tankerületi központtal egyeztetve úgy döntöttek, hogy

hétfőtől az intézmény felső tagozatán a digitális munkarend szerinti oktatás történik. Felső tagozatos (5-8. évfolyam) tanuló pedig nem mehet be az iskolába

– írják.

Müller Cecília az operatív törzs hétfői tájékoztatóján közölte: eddig 20 óvodában és hat iskolában rendeltek el karantént, és további 186 intézményben döntöttek a digitális tanrend bevezetéséről: 177 esetben egy-egy osztályt érint az intézkedés, kilenc esetben pedig az egész intézményt.

RENDKÍVÜLI HÍRTÁJÉKOZTATÁS Tisztelt Szülők, Tanulók!Tájékoztatunk minden érintette, hogy intézményünk Vörösmarty…

Gepostet von Vörösmarty Mihály Tagintézmény Orosháza (a volt 3. Számú Általános Iskola) am Sonntag, 20. September 2020

RENDKÍVÜLI HÍRTÁJÉKOZTATÁSTisztelt Szülők, Tanulók!Tájékoztatunk minden érintette, hogy intézményünk Vörösmarty Székhelyintézményében az adott vizsgálatok után kapott értesítés szerint vannak PCR teszt alapján bizonyítottan koronavírus-pozitív személyek (pedagógus és tanuló is).

A fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatalával és a Békéscsabai Tankerületi Központtal történt egyeztetések után, a kapott utasítás végrehajtására az alábbi intézkedéseket hoztuk:2020.09.21-től hétfőtől az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Vörösmarty Székhelyintézményének felső tagozatán a digitális munkarend szerinti oktatás történik. Felső tagozatos (5-8. évfolyam) tanuló az iskolába nem jöhet.

A kialakult helyzetben elsődleges feladatunk, hogy minimálisra csökkentsük a fertőzés terjedését, intézkedéseink ezt a célt szolgálják!Mindenkit kérünk, hogy csak hiteles forrásokból tájékozódjon!

Hivatalos tájékoztató oldal a koronavírusról:

https://koronavirus.gov.hu/.Az oktatással kapcsolatos híreket a www.kormany.hu és a www.oktatas.hu felületeken keresztül követhetik.Intézményünk COVID oldalának direkt linkje:http://www.vmoh.hu/oldalak/covid.htmKöszönettel kíván vírusmentes munkát az iskolavezetés.