7 év után végre hírt kaptunk Schumacherről! Megtörte a csendet az idegsebész, így van most az egykori pilóta!

Hét évvel a síbalesete után A Forma-1-es legenda állapotáról letaglózó hírek láttak napvilágot.

2013-ban súlyos balesetetet szenvedett Michael Schumacher, a Forma-1-es pilóta állapotáról azóta a szigorú hírzárlat miatt csak kevés információ látott napvilágot.

Az agysérüléssel kórházba vitt hétszeres világbajnokot később évekig otthonában ápolták, idén pedig műtétre készítették elő, amely azóta is késik.

Hamarosan dokumentumfilmet mutatnak be a pilóta tragédiájáról „Michael Schumacher: Az igazság nyomában” címmel, amelyben a GPhírek.hu cikke szerint megszólal Erich Riederer svájci idegsebész is – és letaglózó híreket mond.

Schumacher a Francia Alpokban található Méribelben szenvedett balesetet, ahonnan előbb helikopterrel Môutiers-be, majd a grenoble-i kórházba szállították, és végül ott műtötték meg. Két óra telt el a baleset óta, mire megkezdték az operációt, és ez végzetes volt a zürichi neurológus szerint.

Riieder azt állítja, az orvosok túl sokat vártak azzal, hogy csökkentsék a nyomást a koponyában. Ahogy telt az idő, úgy roncsolódott egyre jobban Schumacher agya – nyilatkozta az idegsebész, aki azt gyanítja, az orvosok egyszerűen nem akartak kockáztatni, mivel Schumacher híres ember. A pilóta végül két agyműtéten esett át, és hetekig mesterséges kómában tartották.