ORBÁN VIKTOR maga jelentette be a hírt! ENNYI VOLT!: Mostantól BEZÁRJÁK EZEKET A boltokat >>>>

726 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy idős, krónikus beteg.

Szombaton kora este tette közzé Orbán Viktor, hogy este 20 órakor az M1 csatornán fog bejelentkezni. A bejelentkezéskor kiderült, hogy egy interjúról van szó. Ebben a járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről, lehetőségekről, a járvány kezelésének irányáról beszélt a miniszterelnök. Az interjút, melynek részleteit alább olvashatja, kétóránként megismétlik az M1 csatornán.A lényeg:

Együttműködést kér a kormány mindenkitől, de akik az alapszabályokat (például maszkviselés) nem tartják be, komoly szankciókra számíthatnak.

Például az olyan boltot, ahol nem viselnek maszkot, harmadik alkalommal bezárják.Olyan korlátozásokat, mint tavasszal voltak, nem vezetnek be, mert azt az emberek nem akarják, a nemzeti konzultáció válaszaiból ez derül ki.

Most mindenkinek higgadtan végeznie kell a munkáját, betartani a szabályokat és akkor az idősek életét meg lehet védeni, a családok életszínvonala megmarad és Magyarország működni fog.Orbán Viktor ma reggel az Operatív törzs ülésén kezdett, és után azt mondta, a szerdai kormányülésen döntéseket fognak hozni arról, hogyan kényszerítsék ki, akár szankciókkal is a maszkhasználatot.

Beszélt az iskolák és az egészségügy helyzetéről, majd elindult a járvány okozta gazdasági kérdésekről szóló tárgyalásra.

726 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 13 879 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 646 fő, 4130-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9103 fő. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 306 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen.

Add Comment