Miért követ a kutyád a fürdőszobába?

Te is észrevetted már, hogy amikor elvonulnál a fürdőszobába, wc-re, a kutyád folyamatosan a nyomodban van? Még ha ki is csukod a szobából, ő ott ül az ajtó előtt, és ugatni kezd? Több oka is van annak, miért követ téged ilyenkor!

  1. A kutyák társaslények

A kutyák mindig is csapatban éltek, hozzászoktak a társasághoz, ezért ha a gazdájuk feláll és egyedül hagyja őket a szobában, rögtön sebezhetőbbnek érzik magukat. Szükségük van a gyakori interakcióra, és a természetükbe van kódolva, hogy a családjukkal akarnak lenni, ha alszanak, esznek, játszanak. Ezért amikor neked szükséged lenne egy kis egyedüllétre a fürdőben, ő nem érti, miért, és rögtön megy veled!

  1. Próbál megóvni téged

A kutyák úgy érzik, hogy nem tudnak megvédeni téged, ha a csukott ajtó mögött segítségre lenne szükséged. Emiatt kezd el a kis kedvenced nyüszíteni vagy ugatni, hiszen nem látja, mit csinálsz, és ez szorongással tölti el.

  1. Nem akar lemaradni

A kutyák a te otthonodat a sajátjuknak tekintik, és mivel kíváncsi természettel rendelkeznek, igenis tudni akarják, mikor mi történik. Ez persze olyan szempontból érthető, hogy ha a munkaidőd alatt ő egyedül van otthon, hamar unatkozni kezd, és az ilyen apró “izgalmak”, mint hogy te elmész a fürdőbe, máris felkeltik az érdeklődését.

  1. Érzi, ha valami nem oké

A kutyád azonnal megérzi, ha szomorú vagy, vagy rosszul érzed magad, és amikor emiatt mész el a fürdőszobába, rögtön a nyomodban lesz, hogy hozzád bújhasson. Ezt azért csinálja, hogy megpróbáljon javítani a helyzeten és a hangulatodon, mert nem akarja, hogy rosszul érezd magad.

Add Comment