Szolnoki és berettyóújfalui iskolát is érint a koronavírus

Koronavírus-fertőzést mutattak ki a Szolnoki Szakképzési Centrum Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium egyik kollégiumi nevelőtanáránál, írja az intézmény hétfői közleményére hivatkozva a szoljon.hu.


A cikk szerint az érintett pedagógus augusztus 31-én vett részt egy értekezleten. Miután nem jól érezte magát, az elvégzett vírusteszt pozitív eredménnyel zárult.

A kontaktkutatás azonnal megkezdődött, a teljes tanári kart pedig elővigyázatosságból két hétre hatósági karanténba helyezték. Hozzáteszik, mivel a nevelőtanár diákokkal nem találkozott, a tanulókkal szemben nem kellett semmilyen intézkedést alkalmazni, bevezetni.

Az intézményben ezen a héten, tehát szeptember 7-től 11-ig online oktatási rendben tanítanak, szeptember 14-től, hétfőtől pedig személyes jelenléttel folytatódik a tanítás.

Karanténba került egy berettyóújfalui szakiskola összes dolgozója – írja a hvg.hu Polgár város közösségi oldala alapján. Tóth József polgármester közölte, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Hajdúböszörményi Járási Hivatala a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum József Attila Szakképző Iskolájának minden dolgozóját – oktatókat és egyéb technikai dolgozókat is – hatósági karantén alá vonta.

Az intézményben hétfőtől digitális oktatásra tértek át.

Add Comment