AZONNALI ISKOLABEZÁRÁS! HÉTFŐN MÁR NEM LESZ TANÍTÁS EZEKBEN AZ ISKOLÁKBAN

Rendkívüli szünetet rendelt el szerdától a Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában az Oktatási Hivatal a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet miatt, írja a hvg. hu  az iskola Facebook-posztja alapján.

A bejegyzésből nem derül ki, hogy a dolgozók vagy a tanulók közül fertőződött meg valaki.

Az intézményvezető közölte, hogy a határozat visszavonásáig zárva marad az iskola, a tanulóknak igény esetén biztosítanak felügyeletet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedd délután arról számolt be, hogy egy tucat oktatási intézményben van tudomásuk egy-két koronavírus-fertőzöttről.

A mai napon a köznevelési intézményrendszer csaknem hatezer intézményében, 13.349 feladatellátási helyen hagyományos munkarendben megkezdődött a tanév mintegy másfélmillió iskolás és óvodás részére.

Két iskolában és 2 óvodában van rendkívüli szünet, egy iskolában tanítás nélküli munkanapot tartanak. Egy tucat intézményben van tudomásunk 1-2 fertőzött személyről, akik karanténban vannak, így sem a tanulókra, sem a pedagógus kollégákra nem jelentenek veszélyt, ezért ezeken helyszíneken a tanítás elindult, de természetesen a következő napokban fokozottan figyeljük az adott intézményeket. Tantermen kívüli, digitális munkarend még sehol nem került elrendelésre.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszi a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik.

Add Comment