Az UNO kártyajáték 15 szabálya, amit ideje lenne törvénybe iktatni

Mint mindannyian tudjuk, az UNO a legrosszabb játék a világon, legalábbis akkor, amikor veszítünk. Minden máskor pedig természetesen minden idők legjobb kártyajátéka. Annak érdekében, hogy mindenki egyformán élvezze a játékot, vannak bizonyos szabályok, melyeket játék előtt érdemes tisztázni – a félreértések elkerülése végett. Az UNO egyik legnagyobb előnye, hogy valószínűleg nincs két olyan család a Földön, akik egyforma módon játszanák, mivel minden család alkalmaz bizonyos „saját szabályokat”, amik nincsenek benne a hivatalos útmutatásban. Bármennyire is másképp játsszuk azonban, vannak olyan dolgok, melyekben kivétel nélkül egyetérthetünk. Ezek sem mindig vannak benne a hivatalos szabályban, általában inkább a becsület diktálja őket. Itt volt már azonban az ideje, hogy összegyűjtsük, mit szabad és mit nem, mielőtt ez a pokoli játék újabb barátságokat és családokat szakít szét.

 1. Megengedett bevágni játék közben egy másik játékos előtt, de csak pontosan ugyanolyan kártyával
  Ha a barátod mondjuk egy zöld 3-ast rak le, és neked is van zöld 3-asod, akkor az bevághatsz, és rácsaphatod, mielőtt a következő játékos jönne.
 2. Nem tehetsz le 4-est utolsó lapként
  Sem semmilyen másmilyen fekete kártyát. A játékot színes kártyával kell befejezni, ez így férfias.
 3. Ha valaki egy 2-es sárga kártyára egy másik 2-es sárga kártyával vág be, akkor megmenti azt a játékost, aki a 2-t kapta volna, és a mellette ülő játékosnak kell felvennie 4-et
  A barátok összetartanak a bajban.
 4. Nem tehetsz 4-et a 2-re
  Ha valaki 2-est rakott le neked, akkor csak 2-est tehetsz arra a kártyára, és ennyi. Ha nincs, hiába van 4-esed, akkor is fel kell venned két lapot.
 5. Két kártyát is lerakhatsz egyszerre, de csak ha azonos számúak és színűek
  Például, ha van két piros 7-esed, akkor egyszerre is leteheted őket, és ezzel visszaszerezheted az elvesztett büszkeséged.
 6. Néha két kártyát letehetsz akkor is, ha csak a számuk azonos
  De csak maximum akkor, ha előtte 16 lapot húzattak fel veled.
 7. Ha az ellenfelünk kezdő, vagy 3 évnél fiatalabb, kitalálhatunk saját szabályokat
  De vigyázzunk, mert ha belejön, és megtudja az igaziakat, lehet, hogy fenékbe rúg.

Add Comment